Live & Rare, novo izdanje RATM!

Obožavana grupa zbog koje će se pola Beograda preseliti u Zagreb 17. septembra

Grupa Rage Against The Machine objavila je album Live & Rare, koji donosi zvanične bootleg snimke i demo snimke iz perioda od 1991. do 1997. godine.

Izdanje je zvanično objavljeno samo u Japanu 1998. godine, a sada, posle  njihove masovne velike svetske turneje, prvi put je dostupno globalno, putem striming servisa.

Live & Rare sadrži petnaest pesama:  "Bullet In The Head" i "Settle For Nothing" su snimljene 1993. na koncertu u Amsterdamu, a "Zapata's Blood", "Without A Face" i "Black Steel In Hour Of Chaos", obrada Public Enemi takođe sniman u Holandiji, čiji se frontmen Chuck D pridružio bendu na bini za tu priliku.

„Bombtrack“, „Take The Power Back“, „Freedom“ i obrada N.W.A. „Fuck Tha Police” je sniman na američkim i kanadskim koncertima, a poseban dodatak je pesma Allena Ginsberga „Hadda Be Playing On The Jukebox” koju je bend izveo u Detroitu.

Live & Rare takođe sadrži „Darkness“ i „Clear The Lane“, koji su prvobitno bili na demo verziji objavljenoj pre epohalnog debi albuma, a na kraju su bile bonus numere – live verzije „People Of The Sun“, „No Shelter“ i obrada pesme „The Ghost Of Tom Joad“.

 

RATM, najava koncerta u Zagrebu, Foto: PROMO

 

Dobar deo pesama sa Live & Rare izdanja Rage Against The Machine uvrstio je u svoju aktuelnu, najpopularniju svetsku turneju Public Service Announcement, koja u će u zagrebačku Arenu  stići 17. septembra. Na svom prvom nastupu u Hrvatskoj, kao specijalni gosti nastupiće sjajni hip hop duo Run The Jewels.

Rage Against The Machine dočekaće fanovi bukvalno iz celog sveta u dvorani na Laništu. Pored regiona i brojnih evropskih zemalja, karte se prodaju i na udaljenim lokacijama kao što su Argentina, Novi Zeland, Hong Kong, Singapur, Dominikanska Republika i Gvatemala.

U kupovini karataprednjače domaća publika i fanovi  iz Italije, Slovenije i Srbije. Prema sadašnjim podacima, 46% karata prodato je van Hrvatske.

Zbog izuzetne potražnje, puštene su u prodaju dodatne ulaznice u sektorima Tribina 2 po 550 kuna i Tribina 1 po 650 kuna, a mogu se kupiti u prodajnom sistemu Eventima.

Koncert Rage Against The Machine u Zagrebu organizuju Charm Music, Live Nation i LAA.

Slušamo Zapata's Blood (Live at Pink Pop, Hilversum, Holland - May 1996), jednu od pesama sa novoobjavljenog albuma Live and Rare.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika