Psihomodo Pop predstavlja novi album na upravo započetoj turneji

Psihomodo Pop - Vjerujem u čuda

 

Pet godina nakon albuma “Digitalno nebo” (Dallas Records, 2019.) Psihomodo pop je predstavio svoj dvanaesti studijski album “Vjerujem u čuda”, kojeg prati istoimeni naslovni singl i videospot.

“Vjerujem u čuda” Psihomodo objavljuje u godini kad obilježavaju duga četiri desetljeća djelovanja što će proslaviti i velikom koncertnom turnejom koja 12. travnja starta u Karlovcu (školska sportska Dvorana Mladost). Iduća postaja bit će Split u koji stižu 25. svibnja (Dvorana Gripe), slijedit će i ostali hrvatski i regionalni gradovi, a finale nas očekuje u zagrebačkoj Areni 12. listopada.

Uz brojne hitove uz koje su stasale mnoge generacije, Psihomodo pop uživo će predstaviti i nove pjesme objedinjene na albumu “Vjerujem u čuda”. Ukupno devet numera nalazi se na novom izdanju koje otvara prvi objavljeni singl "Dižeš me" kojim su oduševili publiku i osvojili radijski eter, čijim će putem zasigurno krenuti i novi singl, naslovna "Vjerujem u čuda" za koju njezin autor, Davor Gobac kaže da je pjesma koja opisuje kako su izdržali svih ovih 40 godina.

Gobac je potpisnik glazbe svih devet pjesama, dok tekst dvije od njih ("Mobitel" i "To nije OK!") potpisuje Smiljko Kajtez – Smile. Ostalih sedam inspiracija su Davora Gopca koji svakom pjesmom priča neku životnu priču, na uvijek zanimljiv način: nekad u zabavnom, a ponekad ozbiljnijem tonu. "Full" govori o odnosu kojeg najbolje opisuju stihovi: “Uvijek si bila zločesta / Ali seks nam je bio cool / Stvarno si me davila / A ja uživao sam full”. Tu su i "Mačke", koje vode u neki paralelni svemir i slušateljima ostavljaju prostor za vlastitu interpretaciju što je bila nit vodilja. "I to je OK" se na zanimljiv način dotiče LGTBQ+ tematike uz glavnu poruku da je i to OK, za razliku od pjesme "To nije OK!" kojom autor teksta Smiljan Kajtez – Smile govori o bolnom kraju ljubavnog odnosa u kojem nije OK biti OK dok druga strana pati i nije OK. Stihovima pjesme "Mobitel" Smile je je opjevao prokletstvo pametnih telefona koji nam svakodnevno odvlače pažnju, “troše” vrijeme i odvraćaju nas od stvarnosti. "Neću" je bunt protiv svega onoga što društvo podrazumijeva kao obavezno i doživljava kao nešto to se mora, “a ja neću i baš neću”. Pjesma "Bol" jedina je “laganica” na albumu, ali ne ljubavna već bolno životna i, kao takva, idealno zatvara novi uradak Psihomodo popa. 

“Vjerujem u čuda” donosi prepoznatljivi zvuk Psihomoda, začinjen doprinosom vrhunske ekipe gostujućih glazbenika, a to su Dean Melki na violini, Darko Sedak-Benčić na trubi, Miron Hauser na trombonu i Vojkan Jocić na saksofonu. (info: Radio Hrčak, 8 MHz)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika