Bijelo dugme ove godine slavi 50 godina postojanja i kreće na turneju

U organizovanju kampanje imali su pomoć inženjerskog studija AFEKT

 

Događaj godine – proslava 50 godina od nastanka sarajevskog benda Bijelo Dugme, i dalje neprikosnovene rock’n’roll atrakcije na ovim prostorima, koji obuhvataju ne samo region nego i mnoge zemlje Istočne Europe, svakako je nešto o čemu se govori i što se očekuje s velikim interesovanjem.

U tom smislu, Bijelo dugme se obratilo ekipi iz tima AFEKT - neovisnog kreativnog inženjerskog studia koji za sebe kažu da je njihova  misija pružiti klijentima istinsku konkurentsku prednost.

Evo kako sebe AFEKT predstavlja na LINKEDIN-u:
„Naš je pristup u potpunosti usmjeren na korisnika i vođen postupkom po mjeri - spajanjem strategije, inovacije i dizajna.

No, kada nam se obratilo Bijelo Dugme da pomognemo oko njihove turneje povodom 50. obljetnice, nismo mogli odoljeti! To je prilika koju jednostavno nismo željeli propustiti.

Stoga je proteklih nekoliko mjeseci bilo nevjerojatno putovanje u radu s istinskim legendama ex-YU glazbene scene i njihovim timom, uz potpunu kreativnu slobodu u ponovnom osmišljavanju svog brenda, komunikacije i same turneje!

Prvi koncert turneje je u sarajevskom Domu mladih ove subote, tamo gdje je i originalno sve počelo 1974. Iako su ulaznice već odavno rasprodane, još uvijek možete uživati u live online prijenosu. Bit će fantastično!“

U nedavno objavljenom velikom intervju za “Nedeljnik” koji je uradio Branko Rosić, Bregović otkriva ko će sve svirati u aktualnoj postavi benda:

"Ne slavim rođendane, ali 50 godina Bijelog dugmeta mi se nekako slavi. Ima nešto što mi se sviđa u tome. Da nakon 50 godina još uvijek je meni lijepo da to sviram, a i da ima publike koju to interesuje. Nažalost, nisu svi originalni članovi Bijelog dugmeta živi. Skupićemo se u starom sastavu što bolje možemo. Nema više nijednog živog klaviriste, i Laza Ristovski i Vlado Pravdić su umrli, tako da će Ogi Radivojević svirati klavijature. On je moj dugogodišnji saradnik i odličan muzikant, završio je i klavir i dirigovanje. Zoran Redžić je tu iz originalne postave i Điđi Jankelić koji je svirao isto u Bijelom dugmetu. Bez obzira na to što je pedeset godina benda, uspeli smo da nađemo preživele" izjavio je Goran Bregović.

A što se tiče turneje Bijelog Dugmeta,  za sada se znaju sledeći datumi:

11. svibanj, subota, Sarajevo - Dom Mladih

22. lipanj, subota, 20:00, OLD TIMER FEST, Niš -  Niška tvrđava

28. lipanj, petak, 20:00, ARSENAL FEST, Kragujevac, Main stage

5. srpanj, petak, 20:00, KASTEL, Banjaluka

Trebinje (3. kolovoz),

Pula (25 kolovoz),

Split (31 kolovoz).

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika