Ki Klop

Singlom ''Amsterdam'' ovaj duo je na korak bliže prvijencu ''Otopljeni disko''

 

Bend Ki Klop predstavlja singl i spot ''Amsterdam''. Pjesma ''Amsterdam'' još je jedan manifest alternativne klupske i urbane glazbe, romantičnih i melankoličnih stihova, ali i neodoljive disko energije. Drugi je to singl kojim se indie duo približava svom prvom LP izdanju ''Otopljeni disko''.

Nakon što se pjesmom ''Duh u ormaru'' mladi zagrebački duo Ki Klop predstavio u novom svjetlu, drugim singlom ''Amsterdam'' Luka i Jakov pružaju sneak peak u budućnost svog zvuka i estetike te serviraju još jedan dio slagalice čiji će rezultat biti debitantski album. Ritmični su beatovi isprepleteni gitarama čiji se zvuk rastapa i prelama te donosi viziju onoga što su dečki zamislili i objasnili kao ''Otopljeni disko''. Romantična tematika neuhvatljive i neostvarive ljubavi otvorena je različitim interpretacijama i emocijama, a jedna je od njih realizirana u obliku spota. Za režiju, kameru i montažu ponovno je zaslužan Pavle Kocanjer (Vjetroslav Prdinski), a Ivor Pondelak bio je asistent kamere. Glavne su plesačke zvijezde u Ki Klopovom disku Dora Sarikaya, Šimun Stankov i Nina Črljenec kojima su se pridružili brojni prijatelji benda. Glazbu, tekst i aranžmane napravio je Ki Klop.

Bend Ki Klop produkt je dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje na različitim glazbenim projektima. U kolovozu 2023. godine Jakov Ramničer i Luka Žigolić predstavili su se EP-jem ''U dućanu ćilima'' te postali dijelom JeboTon labela i kolektiva. EP čini pet pjesama prožetih mješavinom modernog indie pop rocka te primjesama čvrstog i plesnog elektro diska. Pjesmom ''Amsterdam'' predstavljaju drugačiju vlastitu glazbenu i umjetničku viziju obavijenu neonom i šljokicama, a daljnjim stvaralaštvom nastavljaju razvijati svoj moderni i urbani zvuk s daškom retro stila.

Zagrebačka će publika Ki Klopa uživo moći uloviti već u subotu, 10. veljače 2024. godine u klubu Boogaloo. Bend će nastupiti u tročlanom sastavu: na live će im se nastupima pridružiti i bubnjarka Laura Tandarić. Ki Klop će koncert održati u sklopu najveće JeboTon fešte dosad na kojoj će uz ovaj moderni duo nastupiti još 12 izvođača na dva stagea.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika