Hrvatski bend Šarena Pojava sa svojom himnom na ROCK listi nominovanih

Mrtva li je scena u Sisku...? Ne bismo rekli ovoga puta!

Rap rock kvintet poreklom iz Siska nastavlja svoj produktivni marš novim singlom „Mrtvi Sisak”. Ovo je ujedno i pesma novog albuma „Ravnoteža”. Doduše malo trivija nije naodmet. Singl koji je izašo sa propratnim spotom se poziva na nedavne potrese i političke izbore, tako da pesma nudi niz opravdanih provokacija po pitanju svega što se dešava u njihovom gradu. 

 

„A što ćeš? To je taj mrtvi Sisak. A što ćeš? I onda ločeš“ tekst ovog singla, vešto uklopljen sa instrumentalom, opravdano centralizuje postojeće probleme muzičke scene. Međutim, momci iz benda napominju da se ne radi o pesmi sa strogom političkom pozadinom kao i da prema svom gradu osećaju veliku ljubav i privrženost. Stanje društva u njihovom gradu ne odskače nimalo od stanja u bilo kojem drugom gradu, a zbog toga je komentar situacije primjenjiv na celu državu, ali i na region.

 

Ukoliko ima ljubitelja rap rock zvuka, ovo je pravi primer grupe koja odlično povezuje ova dva, nekada beše nemoguće spojiva stila muzike. Ideja ovog spota je proistekla iz glave gitariste Mirka, dok je realizator projekta bivši član benda Goran Mandić poznat kao i Limeniks Artworks.

Za ovaj video ili za nekog drugog ko je po vašem ukusu možete glasati ovde

https://mva2021.muzzik.tv/srp/rock-video/

Pogledajte koje su kategorije još otvorene jer ćemo ih sukcesivno objavljivati  tokom sledećih nedelja https://mva2021.muzzik.tv/.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika