EUROSONG 2024: Pobjeda Švicarske i trijumf Hrvatske!

Nemo i Baby Lasagna podijelili svijet!

 

Subota, 11. svibnja 2024. ostat će zapamćena kao dan kada je po prvi put u povijesti Eurosonga jedna rodno nebinarna osoba osvojila trofej!

Nakon što su za Švicarsku pobijedile Lys Assia (1956.) i Céline Dion (1988.), došao je red i na Nemoa da sjedne na isti tron ​​i pjesmom "The Code" svojoj zemlji pruži još jednu priliku da sljedeće godine bude domaćin ovog prestižnog glazbenog natjecanja.

Izdanje „The Code“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama.

 

Osim trijumfa Švicarske, naši susjedi su ostvarili i drugo mjesto i svoj najbolji rezultat ikada. Hrvatska predstavnica Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" osvojila je najviše bodova publike, nagradu publike OGAE, kao i Marcel Bezencon u kategoriji Press Award. Impresivno je istaknuti da je u jeku finalne večeri pjesma "Rim Tim Tagi Dim" zauzela 6. mjesto na globalnoj Spotify top listi viralnih hitova.

Marko Purišić, umjetničkim imenom Baby Lasagna i autorskom pjesmom, odmah je privukao veliku pažnju i istaknuo se kao jedan od favorita najprestižnijeg natjecanja za pjesmu Eurovizije koje se ove godine održalo u švedskom Malmöu.

Unatoč tome što je u hrvatski nacionalni izbor ušao kao rezerva, uspio je osvojiti glasove publike i stručnog žirija pjesmom, energičnim nastupom, iskrenošću i velikom osobnošću. Sudeći po reakcijama, uspio je puno prije same finalne večeri. Priča o mladiću iz malog mjesta, koji voli ples, mačke i ljude s kojima je odrastao, ali sve to mora ostaviti i uputiti se u veliki grad, zaigrala je srca ljudi diljem Europe i svijeta.

Skladba čiju glazbu i tekst potpisuje sam glazbenik već mjesecima vlada hrvatskim radijskim eterom, a prateći spot u kojem sudjeluju glazbenikovi prijatelji i poznanici smjestio se na čelnu poziciju najgledanijeg ESC-a. videa. Čvrsto je držao prvo mjesto na eurovizijskim kladionicama, kao favorit kojem su dan prije finalne večeri predviđali više od 40 posto šanse za pobjedu.

Svoje dugogodišnje kreativno iskustvo Marko koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup glazbi ogleda se u humoru i ležernosti tekstova. Glazbom Marko pokušava prenijeti dublju poruku o brigama i problemima svijeta. Čestitamo na fenomenalnim rezultatima i veselimo se idućoj godini! Izdanje "Rim Tim Tagi Dim" dostupno je u Srbiji na Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama

(Info i Nemo photo: Universal Music Serbia)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika