PORTO MORTO nominovan sa tri spota u 6 kategorija!

Fatamorgana - EDM i MONTAŽA,

Čekam ih - INDIE i KONCEPT I ART DIREKCIJA,

Vrijeme je za čilanje - REŽIJA, MONTAŽA, KONCEPT I ART DIREKCIJA  i NAJBOLJI VIDEO!

Ova ekipa odabrala je ,,Čekam ih” za prvi najavni singl albuma  jer smatraju da ,,stilski, sadržajno i estetički prilično dobro najavljuje zvuk novog albuma. Za „Čekam ih” video režiju, produkciju i montažu je odradio, odlično,  Roko Crnić. „Ova pesma je proglas oslobođenja i poziv. Nakon dugo vremena došlo je, niotkuda, kao iz vedra neba vrijeme za čilanje. Uđi u auto, idemo u đir. Spot je fantazija u svijetu u kojem je glavna valuta čil. Apstraktan delirij u kojem je glavni cilj osvojiti malo vremena za sebe”, poručuju iz benda.

Za ovaj spot glasajte ovde:

https://mva2021.muzzik.tv/srp/indie-video/

https://mva2021.muzzik.tv/srp/koncept-i-art-direkcija/

 

U „Vrijeme je za čilanje” tekst i muziku potpisuju Roko Crnić, Dario Stilinović, Luka Čapeta i Hrvoje Klemenčić. Audio i video material snimljen je u vlastitoj, nezavisnoj produkciji samog benda koja nosi naziv studio „Šećer”, pod etiketom Jebotona. Na ovoj pesmi je Porto Morto je ugostio Darija Stilinovića Stila, vokala benda Spremište. Na spotu su radili: scenario, režija I montaža - Roko Crnić, producentkinja Dora Prpić, director fotografije i scenarista Aron Kovačić, scenografi Katarina Juričić & Timna Tomiša, Aron Kovačić & Roko Crnić, Branimir Štivić, kostimografkinja Ira Rumora.

Za ovaj spot i njegove autore glasajte ovde: https://mva2021.muzzik.tv/srp/rezija/, https://mva2021.muzzik.tv/srp/koncept-i-art-direkcija/https://mva2021.muzzik.tv/srp/montaza-specijalni-efekti-i-postprodukcija/ i ovde https://mva2021.muzzik.tv/srp/najbolji-video/

Nakon singlova „Čekam ih“ i „Vrijeme za čilanje“, bend Porto Morto objavili su pesmu „Fatamorgana“ kao poslednju kojom su  najavili album „Portopop“, svoj treći studijski album koji donosi novi scenski identitet i novu fazu u njihovoj karijeri. O radnji svog spota, Porto Morto kažu: „22. stoljeće je. Svi bendovi su izumrli. Dvojica znanstvenika u svom laboratoriju kreiraju bend od DNA koji je Porto Morto ostavio 2041“. Na ovom spotu radili su , kao i uvek Roko Crnić, ovaj put kao scenarista, režiser i montažer, producenti  Dora Prpić & Roko Crnić, izvršni producent Lucian Mirdita,  direktor fotografije i montažer  Aron Kovačić a za scenografiju su bili zaduženi Eda Tutić i Aron Kovačić.

Za ovaj spot glasajte ovde: https://mva2021.muzzik.tv/srp/electro-dance-video/  

i ovde https://mva2021.muzzik.tv/srp/montaza-specijalni-efekti-i-postprodukcija/

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika