Porto Morto – Gitara je za čilanje!

Pobednik u prestižnoj kategoriji konkursa MVA 2K21, NAJBOLJI KONCEPT I ART DIREKCIJA

Vreme je da se podsetimo još jednom grupe Porto Morto i njihovih, ukupno 8 nominacija za tri pesme na našem, upravo završenom konkursu za MUSIC VIDEO AWARDS 2021.

U izuzetnoj prošlogodišnjoj produkciji, ova grupa se izdvojila rekordnim brojem nominacija  i to:

Fatamorgana  - EDM kategorija, Montaža, Post produkcija i specijalni efekti,

Čekam ih – Indie, Koncept i art direkcija,

Vrijeme je za čilanje – Režija, Post produkcija i specijalni efekti, Koncept i art direkcija, Najbolji video.

Bilo je zaista teško i publici i žiriju ali su se ovi momci izborili za pobedu u prestižnoj kategoriji - NAJBOLJI KONCEPT I ART DIREKCIJA!

Porto Morto je, inače, ime u usponu na regionalnoj muzičkoj sceni, a iza imena se krije sedmočlani ansambl čiji je muzički pravac teško definisati, ali ako bismo pokušali, mogli bismo reći da je zasnovan na mešavini progresivni pop, art rok i indi elektronika.

 

Roko Crnić, Porto Morto, Foto: privatna kolekcija

 

Porto Morto je jedno od najvećih iznenađenja u poslednje vreme što se tiče hrvatske muzičke scene. Fantastičan prijem albuma „Portofon” (2019), iz kojeg se isprva izdvaja saradnja sa Darkom Rundekom na singlu „Hodaj”, obezbedio im je svojevremeno tri nominacije za Porin. Svoju prepoznatljivost grade naglašenim vizuelnim izrazom, koji je detaljno razrađen u spotovima i na sceni. Novim albumom „PORTOPOP“ najavili su novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru u karijeri. Poslednja objavljena pesma, Super Ljepilo, sa izuzetnim spotom, takođe je odmah prihvaćena i pribavila je grupi armiju novih fanova.

Zato nije ni čudo što smo sve ove kvalitete, uz zaista drugačiji muzički izraz, i mi prepoznali i nagradili, a evo glavnog i odgovornog za Porto Morto, Roka Crnića, koji nam je poslao svoje fotke s pobedničkom gitarom.

Da se podsetite ove izuzetne pesme i da zapamtite, uvek je vrijeme za čilanje!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika