Južna technical death metal ekipa Dawn of Creation objavila novi singl „Walking Hatred“

Gruvalističko zatezanje moždanih vijuga! 

Svet se jasno menja pred našim očima! Podzemna scena u Srbiji je i dalje na kolenima, sa dozom jake glavobolje. Nije ni u drugim regionima bolje. Svakako, ne damo se i ne smemo se predati očaju, jer je umetnik ali i muzičko stvaranje, ono što nas održava i hrani. Iako ima dosta izdatih albuma, ova godina je bogata i dosta zanimljivim singlovima. Ekipa iz Niša Dawn of Creation je pre nedelju dana izbacila sveže proizveden 100% filtrirani technical-death metal singl „Walking Hatred“ sa propratnim video spotom. Isti metalno-alkoholni „shot“ će se naći na njihovom prvom albumu „Self Destructive Matters“.


Malo istorijskih činjenica nije naodmet: u pitanju je grupa iz čije prvobitno muzikalno stvaranje prvenstveno dopire iz Vranja, ali su od pre par godina bazirani u Nišu. Nastali su krajem 2011. godine i iza sebe imaju interesantan EP u demo fazi „Masquerade Poetry“, objavljen septembra 2014. godine.  
Nakon kraće pauze zbog ličnih obaveza članova bend je sada ponovo aktivan, i skoro je dovršio svoj prvi album “Self-Destructive Matters” u produkciji Igora Lončara (Wave Studio). Dawn of Creation planira da objavi album tokom leta 2022. godine i da ga promoviše uživo svirkama. Članovi benda su gitarista i pevač Nikola Kostić, basista Miloš Đorić I bubnjar Dejan Pavlović.

Muziku i tekst potpisuju članovi grupe Dawn of Creation, dok je za vizuelno umeće zaslužan Nemanja Đorđević.

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našim TV i radio kanalima.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika