Uvek tako dobri MRFY!

Nova pesma vodi nas iz Novog Mesta pravo u San Francisko

„San Francisco“ je pesma slovenačkog benda MRFY  objavljena  6. juna 2022. na zvaničnom kanalu izdavačke kuće „MRFY official“.

Mrfy (izgovara se mrfi, obično stilizovan kao MRFY) je četvoročlana slovenačka muzička grupa iz Novog Mesta koja stvara indie rock muziku. Čine ga vokal i tekstopisac Gregor Strazbergar, bas gitarista Lenart Merlin, gitarista Tomaž Zupančič i bubnjar Rok Klobučar. Ime su dobili po američkom inženjeru Edvardu Aloysijusu Murphyiju, koji je poznat po izreci „Sve što može poći naopako, svakao će poći naopako.“  Osnovani su 2013. godine i od tada su zaista nešto sasvim drugačije na regionalnoj sceni.

 

Gregor Strazbergar, frontmen MRFY, Foto: Miloš Ojdanić

 

„Samo uz igru koja se inače odvija bez razmišljanja, dolazite u neke nove prostorije i otkrivate nove stvari“, rekao je Gregor Strazbergar iz MRFY za MMC. On veruje da ništa dobro ne proizlazi iz stegnutosti .

Odlični video koji ide uz ovu pesmu delo je Urše Premik a drugi koji su učestvovali su:

DOP by Anže Vrabl

Edited by  Urša Premik & Anže Vrabl

Color grade by Anže Vrabl

Bad vibes design: Ana Govc

O njima smo pisali već nekoliko, poslednja je bila priča o divnoj pesmi i spotu Angeli a treba svakako naglasiti da su MRFY sa svojim spotom za pesmu Zaljubila na našem konkursu za Muzzik Video Awards 2022 nominovani za nagrade u dvekategorije: najbolji ROCK VIDEO i najbolja KAMERA u video spotu.

Evo ga San Francisco, uživajte i potražite na njihovim društvenim mrežama gde ih sve možete slušati ovog leta.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika