Predstavljamo pobjedničke spotove: Najbolji INDIE video - Mrfi i njihovi Angeli

Publika se, zavedena ljepotom ovog video spota, odlučila da baš njega ovjenča titulom najboljeg u ovoj kategoriji

 

 

Na Wikipediji za njih, između ostalog piše: "Mrfy (izgovara se mŕfi, obično stilizirano kao MRFY) je četveročlana slovenska glazbena grupa iz Novog Mesta koja stvara indie rock glazbu. Čine je pjevač i glavni tekstopisac Gregor Strasbergar, bas gitarist Lenart Merlin, gitarist Tomaž Zupančič i bubnjar Rok Klobučar. Ime su dobili po američkom inženjeru Edwardu Aloysiusu Murhpyju, koji je poznat po izjavi "Sve što može poći po zlu, poći će po zlu"."

Kada su ti i takvi MRFY, inače nekrunisani kraljevi slovenačke indie rock scene, objavili singl "Angeli" i još jedan dugometražni album, bio je to tada pravi razlog za slavlje.

Ovaj band je u septembru 2018. objavio prvjenac koji je naišao na odličan prijem kod publike, a od tada je usljedio veliki broj hitova, a zatim je usljedila duga pauza i bend je ubrzao završetak proizvodnje novih komada, koji su došli nakon toga.

 

MRFY, foto: Bandcamp

 

Video koji se našao među nominovanima na konkursu Muzzik Video Awards 22.23. u kategoriji za Najbolji indie spot, Angeli,  pravo je malo remek delo suglasja boja i zvukova, a na njemu je radila povelika ekipa u sastavu:

Glumci: Špela Ličina, Katka Marinšek, Zora Kortnik, Ondina Kerec i MRFY band, režija: Bonino Englaro, snimatelj Peter Perunovič, produkcija BRIGHT Executive,  Art department: Urša Strajnar, Eva Slana & Nal Klemen, kostimi: Suzana Juršič, Sari Valenci & Lara Perša, Make up & hair: Laura Butkovič, Ivana Kristina Mohar & Kaja Škerjanec, Montaža: Maja Andlovic / Videokeks i mnogi, mnogi drugi.

Upravo iz tih razloga, publika se, zavedena ljepotom ovog video spota, odlučila da baš njega ovjenča titulom Najbolji INDIE video na konkursu MVA 22.23.

Također treba reći da su MRFY i prošle godine bili finalisti konkursa MVA 2K21 sa spotom "Zaljubila" i to u dve kategorije, za najbolji rock video i za najbolju kameru u video spotu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika