Jeff Beck and Johnny Depp - This is a Song for Miss Hedy Lamarr

Dve legende zajedno  pravo s koncertne turneje izbacuju novi hit!

Jeff Beck i Johnny Depp najavili su zajednički album koji je na putu, nakon što je Beck nezvanično progovorio  o njemu na koncertu prošle nedelje, a  to najavljuju video snimkom koji je objavljen u juče, koji je napisao Depp- pesma se zove This is a Song for Miss Hedy Lamarr.

 

 

Omaž ekranskoj divi Lamarr (koja je umrla 2000. u 85. godini) jedna je od dve pesme koje je Depp napisao za projekat, a druga je „Sad Motherfuckin’ Parade“. Ove pesme su izuzetak na albumu „18“, koji se inače sastoji od obrada pesama, od kojih neke peva Depp a neke su u potpuno instrumentalnoj formi. Album će izdati  kućaRhino na CD-u i digitalnim platformama 15. jula (sa izdanjem vinila koji sledi 30. septembra).

Beck je u izjavi rekao da je bio „odusevljen" kada je Depp prvi put odsvirao pesmu „Hedy Lamarr" za njega pre nego što su počeli da snimaju projekat pre tri godine. „Ta pesma je jedan od razloga zašto sam ga zamolio da napravi album sa mnom“, rekao je Bek.

Među Depovim stihovima za pesmu, koji kao da slikaju zvezdu ekrana iz 30-ih, 40-ih i 50-ih kao žrtvu slave i očekivanja: „Ovo je pesma za gospođicu Hedi Lamar / Izbrisana od strane sveta koja ju je učinio zvezdom... Neću više verovati u ljude.”

Na albumu „18“ Dep će pevati glavne vokale na „Venus In Furs“ grupe Velvet Underground, „Let It Be Me“ Everly Brothersa i „What’s Going On“ Marvina Gaya. Instrumentali na ploči uključuju dva oživljena klasika Beach Boysa „Pet Sounds“, „Caroline, No“ i „Don’t Talk (Put Your Head on My Shoulder)“. Ostale obrade na albumu uključuju "Isolation" Džona Lenona i pesme koje su originalno uradili Killing Joke, Dennis Wilson, The Miracles, Janis Ian i Davy Spilane.

Evo dve legende zajedno, uživajte!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika