Novi dream single zagrebačkog art benda panakota

Dva roga prsten u nosu,

Ja sam zemljani znak,

Imam mirisnu kosu.

panakota je novi mladi art dream pop bend iz Zagreba kojem kreativno vodstvo potpisuje Duga Bavoljak. Projekt je inicijalno pokrenula s Mirnom Čupić, svojom koleginicom iz sestrinskog indie benda Kaleido, a kasnije im se pridružio i bubnjar Branimir Blažević. Muzika koju panakota radi onakva je kakvo joj je i ime: ne bi se reklo da je najtipičniji desert, ali je zašećerena i zavodljiva, s daškom pomerenosti.

 

panakota, Foto: internet images

„Bik“ je prvi singl koji panakota servira javnosti i njime zatvara sezonu Bika. Tekst za nju nastao je prilikom jednog rođendana u kojem su kantautorke odlučile iz zezancije (i vlastitog egotripa) proslaviti svoj horoskopski znak. I muzika i spot kućne su radinosti, a u tome je panakota imala i mnogo pomagača, između ostalog Nikolu Krgovića koji je najviše zaslužan za produkciju.

"Ideja za spot bila je da nema konkretne radnje, već da se slikom, bojama i pokretom na što vjerniji način pokuša dočarati atmosfera pjesme, ali i ta bikovska ljubav prema estetici. Također, htjeli smo da ima i jednu dozu bajkovitosti i mraka, pa je maska à la venecijanski karneval (by Arbi Cosplay) ovdje odigrala važnu ulogu. Fun fact: u snimanju spota bilo je uključeno i 10kg zemlje", rekle su djevojke iz panakote.

Pesma „Bik“ u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupna je putem svih digitalnih muzičkih platformi.

Za sve bikice i one koji  ih vole (a ko ih pa ne voli?) jedna mazna i nežna, baš drugačija pesma, svideće vam se.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika