Panakota nam dolazi u novom znaku

Posle Bika, iz sazvežđa Bića stiže Strijelac

 

Zagrebački sastav Panakota koji se svrstava u alt-pop žanr, predstavio je svoj najnoviji glazbeni video za pjesmu "Strijelac". Grupa poziva slušatelje da se pridruže bijegu kroz svjetla grada, ceste i klubova, istražujući teme poput samootkrića, ljubavi i uzbuđenja.

Pjesma "Strijelac" je posljednja sa njihovog EP-a "Bića" koja je dobila video realizaciju. "Strijelac" je više od astrološkog značenja; to je priča o bijegu, ljubavi i traganju za nečim.

Glazbu "Panakote" karakteriziraju delikatne, sanjive i slojevite komponente. Lebdeće teksture, prozračni vokali te brass sekcija isprepletene s uzbudljivim beatovima i prepoznatljivom produkcijom izdvajaju se na njihovom prvijencu EP-u.

Režiju i snimanje spota potpisuje Janet Beriša, dok su članovi "Panakote" Duga Bavoljak i Mirna Čupić, s producentskom podrškom N/OBE.

Nakon objave prvog singla s EP-a, "Bik", "Panakota" je nastavila istraživati zodijak kroz četiri pjesme koje predstavljaju glavne elemente: vatru, vodu, zemlju i zrak. Svaki element simbolizira jedan horoskopski znak, istražujući ga kroz zvukove, boje i teksture te nudeći vlastitu reinterpretaciju.

Miješanje žanrova poput indie popa, downtempa i ambijentalne elektronike omogućava "Panakoti" da otvori svoj put u svijetu songwritinga. EP je objavljen u suradnji između "Basic&Rough" i "Mudrog Brka" (info: promo).

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika