Novosadski bend Northern Revival izbacio svež singl!

Psihoziranje!

NORTHERN REVIVAL se najbolje može opisati kao stoner rock bend. Iza sebe imaju tri izdanja, EP Mouth Full of Dirt (2015, Miner Records), album Life Survival Tips (2016, Nocturne Media) i EP Electric Power Supply (2019, 1001 Stoned - digitalna distribucija i Librarion records - izdanje na kasetama).

Prateći njihov razvoj kroz izdanja, jasno je da je reč o bendu koji ne prestaje da kreativno preoblikuje i dopunjuje, eksperimentiše i napreduje u svakom smislu. Može se reći da su, posle devet godina predanog rada, danas u samom vrhu srpske stoner scene kao jedan od najaktivnijih bendova na sceni, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. U karijeri su delili bine sa svetski poznatim bendovima kao što su: Greenleaf, Bongzilla, Nightstalker, Dopethrone, Planet of Zeus, Sasquatch.

Jedan od kurioziteta vezanih za Northern Revival kao ime i fenomen je činjenica da su 2017. godine u saradnji sa pivarom RazBeerbriga kreirali sopstveni brend piva Northern Revival pale ale.

Nakon radikalnih promena u postavi benda, okretanja nekim novim ideološkim obrascima u pisanju pesama i fokusiranijem studijskom radu, produkciji uopšte, kao i promociji sopstvenog rada, NR su sada na korak od realizacije svog najnovijeg i najzreliji album pod nazivom Modification snimljen je u februaru u studiju Piknik u Novom Sadu i biće objavljen na jesen ove godine. Izdanje će obuhvatiti 9 pesama, 8 na engleskom i 1 na srpskom jeziku.

Naziv albuma simbolično manifestuje sve ono što je bend za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji postojanja, morao da prođe i doživi da bi postao sadržajniji, kompletniji i prodorniji. Ključna promena koja je suštinski promenila konceptualnu, stilsku i formalnu postavu benda je zaokret ka drugačijoj melodiji (posebno u vokalnom smislu), dolaskom Slobodana Pejčića za pevača 2019. godine. Instrumentalnu postavu čine od članova: Aleksandar Rajić (gitara), Marko Vasiljev (bas) i Željko Krstanović (bubnjevi).

Muziku i tekst ovoga benda potpisuju članovi grupe Northern Revival. Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našim TV i radio kanalima.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika