Kikinda ima novog šampiona u 3x3 basketu!

Troy bolji od Gardoša – za titulu i plasman u veliko finale!

Ovog vikenda RODA 3×3 karavan posetio je Kikindu, koja se još jednom pokazala kao sjajan domaćin, drugu godinu za redom.

Imali smo priliku da gledamo fantastičan basket, a ono što je evidentno čitave sezone jeste da smo dobili nekolicinu novih i vrlo kvalitetnih ekipa, koje su preuzele primat nad basketom u Srbiji. Nova lica, a isti kvalitet – idealna kombinacija.

A, kada se radi konkretno o Kikindi – krenimo redom. Posle više nego uzbudljive grupne faze – dobili smo učesnike i nokaut faze.

Dakle, u prvom četvrtfinalu Krupanj je opravdao ulogu favorita i savladao Gardoš 2 rezultatom 20:18, Sokobanja x Troy 3×3 tim bio je bolji od Muzzik-a rezultatom 21:20 u vrlo uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici, dok je posle velike borbe Gardoš slavio protiv Mrčajevaca 20:19. I u poslednjem četvrtfinalu videli smo duel 4 Pika i Casa bar, a slavio je tim 4 Pika sa 18:16.

 

Ekipa MUZZIK, Foto: MUZZIK

 

U polufinalima smo takođe gledali veliku borbu i fantastične poteze, kakve neretko viđamo na terenima širom Srbije. U prvom polufinalnom meču Sokobanja x Troy 3×3 napravila je malo iznenađenje i eliminisala Krupanj, rezultatom 21:19. Jasno je da su sva tima vodila veliku borbu, a isto je bilo i u drugoj utakmici. Gardoš je savladao 4 Pika identičnim rezultatom – 21:19.

A u finalu – pravi spektakl i titula za Troy, koji je bio u sjajnom raspoloženju i ubedljivo slavio protiv Gardoša – 21:12!

Troy je tako stigao do slota za veliko finale Srbije, kao i čeka na 100.000 dinara, dok je Gardošu pripala nagrada od 20.000 dinara.

Na trećem mestu našla se ekipa Krupnja, koja je nagrađena robnim nagradama Košarkaškog saveza Srbije. (Izvor vesti: 3x3 Srbija)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika