Drvo Truo u Vakuumu

Nova pesma i spot 

 

Drvo Truo je zapravo počeo kao ’’one-night stand’’ akustični duo, koji je spontano prerastao u trio i od  tada je prošlo više od 10 godina. Tako su trojica Kikinđana (Jovan Bajkin, Srđan Stojanović i Aleksandar  Lipovan) pod tim “nepromišljenim” imenom – DrvoTruo, koji uvek zahteva tumačenja i objašnjenja,  prošli zajedno oko 500 živih nastupa. Nastupali su na ulicama Berlina, u Švajcarskoj, Slovačkoj, Rumuniji, ex Yu republikama i naravno Srbiji. 

Avgusta 2011. godine izašao je prvi album pod nazivom „Reprodukcija“ koji sadrži pregled dotadašnjeg specifičnog cover koncepta. Na albumu je 10 akustičnih obrada stranih izvođača za koje su uradili aranžmane. 

Na zahtev Narodnog pozorišta iz Kikinde 2012. snimali su muziku za predstavu Pidžama za šestoro, Marka Kamoletija, u režiji Olje Đorđević. Projekat se sastoji od 4 akustične obrade hitova iz 80- tih godina. 

Od 2019. bend se isključivo orijentisao ka autorskom radu pa je u avgustu 2019. snimljen je prvi autorski album benda, pod producentskom palicom Ognjena Cvekića. Album sadrži 7 žanrovski pomalo različitih pesama koje povezuje zajednička nit - Drvo Truo. Muziku i tekst potpisuje DrvoTruo (Bajkin, Lipovan, Stojanović), dok je tekst jedne numere delo Igora Grandića. 

 

Drvo Truo, foto: YT printscreen

 

U aprilu/maju 2021 u istom studiju sa istom ekipom snimljene su dve nove pesme “Svih ovih dana” i “Svemir”.

U oktobru 2022 izašao je singl "Banana žeton"

DT nije zakazivao žive nastupe poslednjih meseci zbog izmena unutar benda, ali su snimili novi singl u studiju pod nazivom  "Vakuum" i premijerno emitovanje je bilo pre nekoliko dana. (Izvor: promo)

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika