Blind Channel i povratak glam rock estetike na Exitu!

Nasilni Pop u svom najboljem zdanju!

Zadnji dan Exita je sijao! Rečima je nemoguće opisati koliko su nastupi na main stejdžu „izbriljirali“! Elem, posebno zatvaranje rock 'n' roll-a potpisuje finska grupa Blind Channel.  Oni su široj publici je poznat po nastupu na prošlogodišnjem Eurosongu, kada je njihova pesma "Dark side" postala pravi hit i zauzela četvrto mesto.

Opšte gledano, oni su predstavnici generacije koja je odrasla uz MTV, koji je dosta uticao na njihov zvuk. Samo ime benda predstavlja upravo ironični osvrt na ono što je MTV danas - "slepi" kanal koji pušta rijaliti programe. Naime pored zvuka, prisutan je i manje konvencionalan stil odevanja (sa kakvim se dugo nismo susretali još od grupe Motley Crue). Iako nisu glam rock, no kako oni kažu „nasilni pop“ (violent pop), grupa meša kombinaciju više podžanrova metala, uglavnom, držeći se šablona nu metala, hard rocka i pop rocka.

Njihova karijera je počela pre nešto manje od decenije, odnosno 2013. godine. Iza sebe imaju tri albuma, od kojih je najznačajniji "Violent Pop" iz 2020. godine, koji je defeinisao njihov zvuk. Na nastupu EXIT festivala,  imali smo prilike da čujemo i njihov četvrti album "Lifestyles of the Sick & Dangerous". Nakon Eurosonga postali su prepoznatljivi širom Evrope, a na EXIT festival su pokidali!

Iako nisam ljubitelj ovakvog podžanra metala, moram reći (ali i same fotografije govore) da je grupa svojim performansom uspela da me pridobije. Štaviše, krenuo sam da ih slušam ubrzo nakon što sam stigao kući. Primetio sam da je uglavnom u prvim redovima prisutan ženski publikum, što je i logično, ali definitivno, grupa je za svakog! Radujemo se novim-idućim nastupima ove grupe!

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika