Neno Belan & Fiumens - Jube moja znaj

Lep letnji hit sa toliko poznatim „Neno Belan šmekom“

Neno Belan & Fiumens tokom ove godine slave 25 godina zajedničkog delovanjatako da će ovaj veliki jubilej obeležavati koncertima širom Hrvatske.

Ovih su dana održali i veliki slavljenički koncert na splitskim Prokurativama, a snimili su zajedno i pesmu “Jube moja znaj”, za koju nam sada predstavljaju i video spot nastao u režiji Igora Ivanovića i Marka Zeljkovića.

„Spot je baš kao i pjesma otkačen, veseo i interesantan, a radnja prati tekst pjesme. Sniman je na potezu Zagreb – Karlovac i u video studiju na Jankomiru. Scenarij spota sam osmislio sam, a ideja je bila da se prikaze početak ljetnog putovanja iz Zagreba u Split starom kabriolet Bubom te sjećanje na neke davne prošle dane i davnu prošlu ljubav iz Karlovca, u koji sam skrenuo na putovanju, ne bi li evocirao sjećanja na te dane. Glumci u spotu metaforički prikazuju mene nekada, a ja ustvari promatram i ponovo proživljavam te nekad proživljene scene. O kojoj se ženi radi, ostat će moja mala tajna.”, poručio je Neno Belan o novom spotu. Pesma je snimljena u studiju ‘Garaža’ u Rijeci 2022. godine. Snimanje i produkciju potpisuje Neno Belan. Muzika i aranžman pesme nose potpis Nene Belana, a tekst Nikše Sviličića.

 

Neno Belan & Fiumens, Foto: YT printscreen

 

„Pjesma o rastanku ovog je puta zapakirana u veselom aranžmanu, a isto tako i veselom spotu u kojem sve ‘frca od pozitive, melodije i plesa’ po čemu je, kaže Neno, pesma posebna i drugačija.

„’Jube moja znaj’ ustvari je bitter sweet pjesma o rastanku, ali vesela.. dakle ljudi su se razišli, ali za razliku od većine pjesama na tu temu u kojima se tuguje, žaluje i kuka, ovdje sve frca od pozitive, melodije i plesa!” – govori nam Neno Belan.

Lep letnji hit sa toliko poznatim „Neno Belan šmekom“, baš prija u ove tople dane, gde god da ste.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika