Sacher - Vidaj rane curica

Sa albuma Biser, ambra, jantar stiže video za ovaj čisti dragulj!

Srđan Sacher, osnivač legendarnih Haustora i Vještica, pre skor tri godine je, s novim bendom pod imenom Sacher, izdao album „Biser, ambra, jantar" sa koga je i ova prelepa minijatura, Vidaj rane curica, za koju je sada objavljen i video.

U razgovoru za hrvatske Novosti Sacher je rekao: „Odabral sam poziv koji volim i, hura, mogu s njim hranit familiju. Najvažnije mi je od svega bilo da nitko drugi za to ne sjedi u banci, a ja pjesnikujem. Nama je socijalizam omogućil da razvijemo svoje potencijale. Ali potpuno nehotice i neorganizirano, kaj mu ja zamjeram, makar sam mu za to i zahvalan“.

 

Sacher, Vidaj rane curica, Foto: YT printscreen

„Ljubav ti je, curica, tak’ razvikana, a ima glavu k’o maslačak, puhneš nema je“ kažu stihovi. I još, kaže Sacher, ne mora svaka ljubav biti sudbinska. U novom singlu  ona samo protutnji, kao ekspresni voz. Samo juri, tu ne staje, i uzalud mašemo nekoj sjeni iza stakla, jer je već otišla i nema je.

„Ta pjesma je trebala biti haiku", kaže Sacher o ovoj pesmi, "ali kako pravila haikua ne dopuštaju usporedbe, moral sam od nje napraviti song, u kojem ljubav može biti kao maslačak, puhneš..., nema je“.

Kada je ovu pesmu napisao, pre nekoliko godina, Srđan Sacher ju je odmah ponudio Džoniju Štuliću jer je smatrao da će mu odlično „leći“ i stvarno, „Džoni je, naravno, iz pjesme izvukao dimenziju koju ja uopšte nijesam čuo. Za jedan dan je sve odsvirao, otpjevao, snimio, uradio miks i poslao. Tako on radi - izjavio je Srđan Saher, koji je jedno vrijeme svirao i u "Azri". Pesma je, u Štulićevoj verziji, mogla da se čuje samo na radiju, a svako drugo emitovanje bilo je zabranjeno.

 

Sacher, Omot ploče, Izvor: Sarajevo Disk Music Shop

 

Uz članove Sacherovog benda, Miljana Bakića, Ivana Beuca, Dragana Brkljačića i onoga ko je sve ovo tako lepo upakovao glasom, Filipa Riđičkog, u pesmi gostuje i legendarni Robert Lovrić svirajući sikuse.

„Zavirila sam u svakodnevni život paunova, roda, pelikana i raznih drugih pernatih stvorenja, i smjestila ih među guste užarene oblake čija boja sugerira da se ispod njih upravo događa ili smak svijeta ili jedan baš lijepi zalazak sunca – rekla je o spotu autorka Branka Sacher.

Ovo je jedna divota od pesme (i spota), mi smo je zavoleli na prvo slušanje, ne sumnjamo da ćete i vi!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika