Dry Cleaning – „Don't Press Me“ i „Anna Calls From The Arctic“

Dve pesme koje najavljuju album koji izlazi u oktobru

Dry Cleaning je engleski post-pank bend koji je osnovan u južnom Londonu 2018. Bend čine vokal Florence Shaw, gitarista Tom Dowse, basista Lewis Maynard i bubnjar Nick Buxton.

Poznati su po tome što koriste izgovorene reči umesto pevanog vokala, kao i po svojim nekonvencionalnim tekstovima.

Čudesno antiharizmatičan dvominutni zalogaj  „Don't Press Me“ je uvodni singl njihovog predstojećeg albuma Stumpwork koji izlazi 21. oktobra via 4AD, a „Anna Calls From The Arctic“ je najnoviji video koji je sada izašao samo kao Official Visualizer.

Na „Don’t Press Me“, prvoj novoj pesmi Dry Cleaninga za godinu dana i uvodnom singlu albuma „Stumpwork“, njihovom upravo najavljenom nastavku New Long Leg-a, frontmenka Florence Shaw skoro da peva. Doduše, to je samo mali deo melodije od tri note, ispraćen animacijom ali to je novi zvuk za londonski post-pank bend, čudni, fascinantno ravan pejzaž njihove muzike, naglašen neobično živahnim pljeskanjem i zviždanjem.

 

 

„Anna Calls From The Arctic“ je druga, upravo objavljena pesma koja pokazuje bend u njihovom najviše do sada introspektivnom i zanimljivom obliku – uskovitlana, motorička atmosfera koja vodi opušteno putovanje do ivice psihe i šire. Ubedljiva i hipnotička vožnja, u suprotnosti je sa prethodnim čudni-pop singlom „Don’t Press Me“ – pokazujući veliki raspon kreativnosti ovg benda.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika