Pixies imaju novi singl!

Pred beogradski koncert izašao je Vault of Haven kao najava albuma

Pred vama je zvanični video za pesmu Vault of Heaven grupe Pixies  sa novog albuma Doggerel, koji izlazi 30. Septembra, prvi posle tri godine pauze.

U tekstu pesme koji je pisao Black Frances,  više puta se pominje  7-11, a video reditelja Charlesa Derennea takođe nas vodi tamo. Klip je prepun  svakojakih frikova u kostimima Elvisa i Zoroa, što je prikladno čudan i šaren vizuelni prikaz za najnoviju melodiju benda u  surf-rock maniru. Mešajući pustinjsku noir atmosferu u Moriconneovom stilu sa zvonkim, melodičnim zvukom  gitare, „Vault of Heaven“  sa nadrealnim tekstom, kombinuju elemente koji su i apstraktni i svakodnevni u priči u kojoj glavni junak teži spasenju, ali na kraju samo pada na lice.

Povratak Pixiesa je oduševljeno primljen a alt rock pioniri su se ponovo povezali sa dugogodišnjim obožavaocima i predstavili se novoj publici. Poslednjih nedelja bili su glavni na velikim otvorenim prostorima širom Velike Britanije, nastupali kao specijalni gosti na Pearl Jam koncertu  u londonskom Hyde parku i odsvirali jedan od svojih najintimnijih nastupa poslednjih godina na koncertu u Mančesteru.

Pravi biser je ova stvar, nismo uzalud čekali 3 godine do novog izdanja. Uživajte i požurite da nabavite karte za njihov dugo očekivani koncert na beogradskom Tašmajdanu za samo nekoliko dana, 29. avgusta, u organizaciji LONG PLAY-a.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika