Nova pesma Arctic Monkeys „Body Paint“ je ambiciozna rok balada

Još jedna najava predstojećeg, sedmog albuma 'The Car'

„Za majstora obmane i podmetanja / Namestio si sebi pravi krevet da ležiš“, optužuje AlexTurner u uvodnim stihovima „Body Paint“. Pesma počinje odmerenim tempom, donoseći blistavo sviranje klavira dok Matt Helders bubnja ravnomerno i meditativno u pozadini.

„Njihov prethodni album, ’Tranquility Base Hotel & Casino’, učvrstio je Arctic Monkeis kao majstore balada više vrste. Sa numerama kao što su „The Ultracheese“, „One Point Perspective“ i „Star Treatment“, bend iz Šefilda, Britanija, saterao je tržište u ćošak pesmama koje bi mogle da sviraju u pozadini futurističkog lounge bara dok razmišljate o romantičnom susretu koji je prošao užasno pogrešno. Ovog puta, balade dolaze sa više razmetanja.“ Kažu u recenziji kolege iz NME.

 

Arctic Monkeys, Foto: YT printscreen

 

 

Aleks Tarner je ranije rekao da je bio inspirisan radom filmskog montažera Voltera Marča kada je snimao LP, The Car. Tako mi gledamo vintage video – snimljen u Londonu i Misuriju, a režirao ga je Brook Linder – koji prikazuje Turnera dok pali cigaretu na plamenu Tarot karte „The Fool”. Putokazi se sporadično prikazuju na ekranu, a stari snimci opreme za kamere se nalaze svuda.

Bend je premijerno predstavio pesmu, koja se nalazi na njihovom predstojećem albumu „The Car“, tokom svirke u Kings teatru u Njujorku prošle nedelje. Ova zaista neobična balada, sa usponima i padovima, promenama i pauzama, jedna je od boljih pesama koje smo čuli u poslednje vreme – konačno nešto što se zaista razlikuje.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika