Arctic Monkeys su objavili novi muzički spot

Još jedna pesma sa njihovog poslednjeg albuma „The Car“

 

Video, objavljen 6. marta, počinje sa Alexom Turnerom i drugarima tokom probe u bekstejdžu pre koncerta i snimcima Turnera koji snima promotivni materijal za 'The Car'. Video  zatim prelazi na snimak pesme izvedene uživo.

Sculptures Of Anything Goes označava četvrti muzički spot koji će biti objavljen za „The Car“ nakon „There’d Better Be A Mirrorball“, „Body Paint“ i „I Ain’t Quite Where I Think I Am“.

 

Arctic Monkeys, photo: YT printscreen

 

Pre objavljivanja pesama „The Car“ i „Sculptures Of Anything Goes“, Turner je u intervjuu otkrio da pesma podseća na njihov hit album „AM“ iz 2013. „Ta [pesma] me pomalo podseća na pustinjsku stranu ploče „AM“ iz 2013. Čini mi se kao da još uvek ima malo te prašine unutra“, objasnio je on.

Tarner je dalje rekao da je „Sculptures…“ nastao nakon što je gitarista Jamie Cook „uzeo Moog sintisajzer i ubacio bubanj mašinu kroz njega i napravio taj zvuk“.

Arctic Monkeys su u oktobru objavili svoj sedmi album „The Car“. Ploča je dobila recenziju sa pet zvezdica od urednika NME-a Thomasa Smitha, koji je za album rekao: „skoro neodoljiv u smislu njegove ambicije i obima, ali pruža dovoljno motiva da se ovaj album ponavlja iznova i iznova“, dodajući: „Arctic Monkeys stoje sami poput napuštenog saluna na krovu: poslednji – i najveći – bend njihove generacije još uvek radi na svom najvišem nivou.”

Album će takođe biti krunisan NME-ovim albumom godine, čime je to bio treći put da je bend osvojio titulu, nakon što su je dobili za svoj debi iz 2006. „Whatever People Say I Am, That's What I'm Not ' i 'AM' iz 2013., od kojih je potonji takođe nazvan NME-ovim albumom decenije. (Izvor: NME)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika