U prodaji dvostruki album Parnog valjka - Vrijeme ljubavi

20 najvećih hitova ove legendarne rock grupe na vinilu

„Vrijeme ljubavi“ naziv je nove kompilacije najvećih hitova jedne od najdugovječnijih rock grupa sa ovih prostora, Parnog valjka.

Na dvostrukom 180-gramskom vinilu, koji je od pre nekoliko dana u prodaji, nalazi se 20 velikih hitova, najvećim delom iz faze kada su sarađivali s tadašnjim Jugotonom pa sve do danas kao i dugogodišnje saradnje s Croatia Recordsom.

Autori i urednici kompilacije su direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac kao i radijski voditelj i urednik emisije Music Pub Drugog programa Hrvatskoga radija, Zlatko Turkalj Turki.

 

Parni valjak, Foto: Rockomotiva, David Njavro

 

„Jedno od najvećih priznanja svakom glazbenom kritičaru i novinaru je poziv i priliku za izbor pjesama za završnu vinilu kompilaciju jedne od najznačajnijih hrvatskih pop-rock grupa svih vremena. Za mene je ovo bio posebno važan zadatak jer je riječ o grupi čije sam pjesme još kao klinac uz gitaru pjevao na tulumima. Imao sam privilegiju posljednjih 35 godina premijerno predstavljati njihove pjesme i albume u radijskim emisijama, kao reporter i komentator javljati se s njihovih proba, snimanja pjesama i koncerata. Parni valjak je uvijek svirački, a onda i Akijevom interpretacijom bio jedan od koncertno najatraktivnijih i najboljih hrvatskih bendova. Osim toga, Husove pjesme koje vole generacije i koje nemaju rok trajanja većim su dijelom prava glazbena poezija. Upravo ta simbioza glazbene virtuoznosti članova benda, Akijeva vokalna osobnost i Husov prepoznatljiv rukopis gospodinu Babogredcu i meni bile su glavne smjernice u izboru pjesama za album ‘Vrijeme ljubavi’, ističe Turki.

Na kompilaciji možemo pronaći hitove kao što su „Godine prolaze“, „Kada me dotakne“ ,“Nakon svih godina“, „Jesen u meni“, „Malena“, „Sve još miriše na nju“, „Dođi“, „Molitva“, „Opet se smijem“, „Zastave“ i druge, uključujući hit singl „Ponovo“ objavljen nekoliko dana nakon što nas je napustio pevač Parnog valjka, Aki Rahimovski.

Ovde slušamo prelepo izvođenje naslovne pesme albuma, Vreme ljubavi sa Husom na akustičnoj gitari i Akijem sa jednom od najboljih instrumenata na ovim prostorima, njegovim glasom.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika