Short Reports – Lie

Novosadski duo objavio još jedan singl

Short Reports je novosadski duo osnovan 2019. godine koji čine Nikolet Feher (bubnjevi) i Nemanja Velimirović (vokal i gitara).

Novi spot za pesmu „Lie“ sa prvog albuma „Cats VS Dogs“ je sniman u toku 2022. u Novom Sadu.

Ovo je peti singl sa pomenutog albuma u kojem se grupa bavi pojmom laganja i oni kažu: „Neistine koje nas okružuju u svakodnevnici novog doba, dovode do toga da svi počinjemo nesvesno da lažemo druge, pa i sami sebe.

Zbog toga postajemo izvitopereni, a sama percepcija realnosti iskrivljena, poput nadrealističkih dela. Što više taj fenomen traje, podsvest ga prihvata kao normalno stanje i mi počinjemo da verujemo da je svaka laž zapravo istina.

 

Short Reports, Foto: Dejan Lalić za Kaleidoskop Kulture

 

Singlom Lie smo hteli da skrenemo pažnju nama samima i svima koji će ga poslušati na to koliko je lako lagati i koliko je teško izaći iz laži.“

Duo Short Reports radi i na svom drugom albumu koji je planu da se snimi u toku sledeće godine.

U toku 2022., Short Reports su do sada imali 22 koncerta širom Balkana i Evrope i u planu je još desetak nastupa do kraja godine od kojih je jedan i na „Veštičarenju“, koncertu koji bend drugi put organizuje uz saradnju sa drugim indie bendovima u klubu Lazino Tele u Novom Sadu 27.10.

Poslušajte ovaj neobičan spoj bubnja i gitare, sa vokalom koji je takođe poseban instrument, u sasvim minimalističoj pesmi „Lie“.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika