Elena Stella feat. Neno Belan - Samba i ti

Đavoli su ponovo među nama, ovaj put u interpretaciji ovog zanimljivog tandema

Neno Belan je odlučio da neke svoje stare dobre pesme predstavi u novom aranžmanu, a prva od pesama koja će se naći na novom albumu obrada je Đavola “Samba i ti”, objavljena davne 1986. godine na albumu “Ljubav i moda”.

Saradnju je ostvario s Elenom Stellom, za koju Neno kaže kako ih pre svega veže dugogodišnje prijateljstvo od 20 godina. Ideja za ploču s obradama u bossa nova ritmovima, prožeta ostalim latino i reggae ritmovima te sličnim južnjačkim varijantama, nametnula se prirodno, budući da su oboje južnjaci i mediteranci, govori Belan te nastavlja o saradnji:

„Razmišljao sam godinama kako bi bilo zgodno pokušati napraviti neke svoje pjesme na engleskom jeziku u novim aranžmanima i u tom sam smjeru poduzeo prve korake, sad pred više od 3 godine, udruživši snage s Elenom Stellom, mojom prijateljicom i pjevačicom iz Zadra, veoma osebujnog i specifičnog vokalnog kolorita kojeg sam veliki fan. S obzirom da je Elena djelomično porijeklom i talijanka, logično se nametnula ideja da iste pjesme napravimo i na tom jeziku. Na kraju kad smo već imali snimljene sve instrumentale zaključili smo – pa zašto ne bi imali i hrvatske verzije? I evo, svjetlo je prvo ugledala pjesma ‘Samba i ti“. Ta je pjesma tek najavni singl čitavog niza pjesma koje namjeravamo u budućnosti objaviti.” – poručio je Belan te dodao:

 

Elena Stella feat. Neno Belan - Samba i ti

„Ovo je jedan nepretenciozan, ali smatram, veoma kvalitetan i zanimljiv dugoročan projekt, kojeg stvarno radim “za dušu i od srca” i uživam jako u njemu. I sasvim sam siguran da će glazbeni sladokusci i svi oni koji vole nesto malo drugačije, a opet tečno, pitko, ljepljivo i zarazno, uživati u njemu baš kao i Elena ja.“

 „Ideja je došla od samog Nene Belana koji me prije par godina nazvao i predložio mi da obradim  neke od njegovih pjesama iz ere Đavola i poneke novije njegove pjesme na talijanskom i engleskom jeziku. Prihvatila sam jer volim zvuk starih Đavola, a  i Nenino stvaralaštvo nakon te ere. Sa povjerenjem sam prihvatila njegovu  viziju u kojoj on vidi mene  kao interpretatora tih predivnih pjesama u latin maniri“ rekla je o ovoj saradnji Stella.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika