Swingersi i Neno Belan u obradi klasika Đavola

"Čuvaj me, pazi me” sa albuma Ljubav i moda u novom ruhu

 

Pjesma "Čuvaj me, pazi me” u originalu se nalazila na prvom albumu grupe Đavoli, “Ljubav i moda“, a Swingersima se na ovoj obradi pridružio upravo Neno Belan. Sjajni aranžman ove feelgood pjesme potpisuju Robert Mareković i Zvonimir Bajević, dok iza režije spota stoji uvijek odlični Dinko Čvorić – Doringo.

Đavoli su bili matični bend Nene Belana koji je uvelike ostavio traga na Roberta Marekovića, čija je prva grupa Fantomi nastala pod direktnim utjecajem Belanovog sastava. Šarm glazbe pedesetih i šezdesetih godina krasio je djelovanje oba naša cijenjena sastava, a o suradnji s Belanom Mareković kaže:

Swingersi su imali čast nekoliko puta ugostiti Nenu Belana uživo, ali mi je trebalo da smognem hrabrosti priupitati ga koju pjesmu Đavola bi Swingersi mogli obraditi. Predložio je da napravimo ‘Čuvaj me, pazi me’ na swing način, a na moj upit da nam gostuje na snimci odgovorio je potvrdno te mi je tako ispunio dugogodišnju želju.

Uz Roberta Marekovića, produkciju potpisuje i Filip Vidović, poznat po produkcijskim pothvatima s duetom 2 Cellos. Info: promo

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika