Bohemija – Sidro

Nišlije su napravile spot za peti singl sa albuma Putujemo

Peta od osam pesama sa Bohemijinog albuma Putujemo objavljenog 2021. godine za etiketu Pop Depresija/Kišobran, sada je pred nama, obogaćena jednostavnim ali veoma efektnim video spotom snimljenim u jednom kadru koji je delo Vladimira Đorđevića, snimatelja Bojana Ranđelovića, i fotografa/asistenta snimatelja Dušana Dragosavljevića.

Pesmu pod naslovom Sidro je komponovao i napisao tekst za nju violinista grupe, Dimitrije Mandić i ona je, iako balada, jedan od favorita sa ovog lepog i temeljno urađenog albuma.


Bohemija, Foto: YT printscreen

„Sidro je mnogo dobra pesma, ali kako da očekuješ od balade da se izdvoji i bude singl? U glavi imaš uvek neke upbeat pesme, kao, one će da budu te koje na kraju završe kao singlovi i spotovi. Ali baš ne možemo da se uzdamo u recepte – ako ovo uradiš, ovo će da se desi. Ne. Album živi svoj život i ide svojim tokom. Ti ne kontrolišeš toliko šta će ljudi da vole. Donekle.“ – rekao je u razgovoru za sajt Oblakoder prošle godine, prilikom objavljivanja albuma, Marko Džambas, jedan od vokala i gitarista Bohemije.

U istom intevjuu, novinar Uroš Dimitrijević kaže: "Okupili su se oko ideje da sviraju muziku inspirisanu bendovima The Beatles i Beach Boys, ali na način na koji oni to kapiraju. Muzički kritičar Vladimir Skočajić Skoča uporedio ih je sa Belle and Sebastian, drugi ih porede sa Bouvijem, pa čak i sa švedskom disko senzacijom ABBA, dok mene u nekim trenucima podsećaju na australijske supergenijeKing Gizzard & the Lizard Wizard, na onu malo mirniju fazu i album Sketches of Brunswick East."

Bohemiju, inače, čine: Dina Abu Mayyaleh - vokal, perkusije, Dimitrije Mandić - violina, vokal, truba, Miloš Pavlović - električna gitara, vokal, Janko Džambas - akustična gitara, električna gitara, ukulele, Mihajlo Ivanović - bas gitara, Milan Stoiljković – bubnjevi i Milica Ristić – violončelo.

Bohemija je ove godine, na festivalu Muzzik Video Awards 2K21, bila u najužoj konkurenciji za nagradu u kategoriji Najbolji Fusion video sa svojim spotom za pesmu Levo oko sa istog ovog albuma, Putujemo.

Pustite i uživajte, ovo je prelepa pesma.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika