Ovo je tuzlanski bend S-alt!

Na mostarskoj gitarijadi ove godine proglašeni su za najbolji bend festivala

Tuzlanska alternativni bend odličnog imena, S-alt, do sada je objavio tri pesme, a u narednom periodu se očekuje i izlazak albuma – prvenca pod nazivom Teksture.

Grupu čine Filip Marić, frontmen benda, gitaristi Denil Babović i Mladen Ristić, bas gitarista Jasmin Avdić, klavijaturista Bakir Memišević i bubnjarka Amina Halilčević.

Tekst za pesmu je napisao Filip Marić, dok muziku potpisuje zajedno sa basistom Jasminom Avdićem. Miks je radio gitarista benda Mladen Ristić uz pomoć Jasmina Avdića. Mastering potpisuje Anaid Vejzović.

 

S-alt, Foto: YT printscreen

 

Zaista dobar video spot koji prati pesmu uradio je Edin Suljić, bosanskohercegovački vizuelni umetnik koji živi i radi u Ljubljani.

"Spot za pjesmu je sniman duži vremenski period tako da obuhvata tri godišnja doba te tri različita raspoloženja i atmosfere koje se nadovezuju uz tekst numere. Tekst govori o izlasku iz zone komfora svakodnevnog života kroz metaforu uklapanja čovjeka iz prirode u užurbani moderni svijet", kažu S-alt.

S-alt je pesmu Stišaj glad, ali i sve ostale numere s predstojećeg albuma, publici predstavio tokom ovogodišnjeg izdanja Festivala Kaleidoskop u Tuzli, a nakon toga i na Underground Music festu kao i Ethno festivalu, u istom gradu. Nedavno je S-alt nastupio i na 8. državnoj gitarijadi Na putu za jug u Mostaru, gdje je uzeo i nagradu za najbolji bend festivala.

Odlična pesma, izuzetan spot, gledajte, slušajte i zapamtite ih.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika