Sarajevski Lucid Dreamers su objavili još jedan singl i video

Kao kometa prođu jednom godišnje ovim prostorima i zasijaju jako!

Lucid Dreamers, muzički projekat nastao u Sarajevu 2018. godine, kao rezultat inspirativnog momenta zaljubljenog para dok su sarađivali i snimali muzički materijal za prijatelje i poslovne saradnike, objavio je još jedan neobičan spoj muzike i slike. Ovaj put je reč o drugom singlu pod nazivom Stronger Than Light".

Kao i za prethodni singl pod imenom Confession" o kome smo pisali prilikom njegovog pojavljivanja, muziku i tekst potpisuje Azra Bulić Saračević koja je i vokal, a bass gitaru, produkciju, mix i mastering odradio je Emir Saračević. Svojim gitarskim vanserijskim veštinama aranžman je upotpunio stalni član ovog projekta Harun Pezo. Genijalnost na bubnjevima kao i na prethodnoj pesmi ponovo je pokazao Adnan Teskeredžić. Za klavijaturama ovoga puta svoj doprinos dao je mladi i talentovani Armin Jusuframić. Članovi benda zahvalni su i Sanji Kapetanović koja je prva priskočila u pomoć i time doprinela razvoju pesme.

Naše lucidne snove smo vizualizirali prvim ranim verzijama Midjourney Artificial Intelligence text-to-image modela, u julu 2022, koristeći metafore iz teksta pjesme kao ulazne komande, dajući mašini potpunu slobodu da je razumije i interpretira na svoj način”.  Za ovaj deo posla se pobrinuo ekspert Davor Vidović - Videor.ba i ono što se iz toga izrodilo zaista je fascinantno.

Jedan neobičan spoj tradicije, novih tehnologija, veoma upečatljivog Azrinog glasa i dobrih muzičara iznenadiće slušaoce naših TV i radio kanala MOBA i WWM (World Wide Music).

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika