Salvatore Ganacci - Take Me To America

Ovaj izuzetni muzičar u pesmi odaje počast svojim korenima

Emir Kobilić (rođen 29. jula 1986. u Jugoslaviji), profesionalno poznat kao Salvatore Ganacci je bosansko-švedski DJ i producent ploča. Njegovi kontroverzni nastupi na Tomorrowland festivalu 2018. i 2019. postali su internet senzacije.

 

 

Ganačijeva pesma „Horse“ je objavljena kao audio i video 2019. godine, od strane Owsle, izdavačke kuće čiji je suvlasnik Skrillex. Kasnije je dobio priznanje na dodeli Berlinskih muzičkih video nagrada i pepoznat u trci za Grammy nagradu. Muzički spot za "Horse" bio je ukupni pobednik Berlinskih muzičkih video nagrada 2020. godine, a takođe je osvojio nagradu za kategoriju "Najbolji koncept".

 

Salvatore Ganacci, Foto: YT Printscreen

 

Emir Kobilić je rođen u Bosni i Hercegovini, a preselio se u Stokholm, Švedska.

On je jednom intervjuu rekao da je njegovo izvođačko ime Salvatore Ganacci bio nadimak koji su mu dali prijatelji u mladosti, jer je njegov „stil igre u fudbalu bio veoma italijanski“.

U novoj pesmi, u kojoj se odaje počast njegovim BiH korenima, korišćeni su semplovi pesme 'U.S.A.' bosanske dub-rock grupe Dubioza Kolektiv.

Slaveći svoje bosansko imigrantsko naslijeđe, Emir Kobilić je napravio finu, ljupku pesmu sa mračnim, nadrealističkim videom, u kome njegov lik koji dobija čuvenu zelenu kartu da bi se preselio u Sjedinjene Države.

Album „Culturally Appropriate“, na kome se nalazi i Take Me To America izlazi 25. novembra ove godine.

Jedan izuzetan muzičar koji očigledno nije tu samo da peva i zaradi novac već da napravi (što je sasvim očigledno u oba ova videa) zaista ozbiljan statement i privuče pažnju na neke stvari koje su (njemu i nama) važne.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika