Salvatore Ganacci - Your Mother

Prođite kroz njegovu diskografiju i video spotove i uživajte u (svim) radovima ovog fenomenalnog autora

Emir Kobilić, profesionalno poznat kao Salvatore Ganacci je bosansko-švedski DJ i producent ploča. Njegovi nastupi na Tomorrowlandu 2018. i 2019. postali su internet senzacije, kao i muzički spot za njegovu pjesmu "Horse".

Emir Kobilić je rođen u Sarajevu, SFR Jugoslavija, a preselio se u Stockholm, Švedska. Jednom intervjueru je rekao da njegovo izvođačko ime potiče od nadimka "Salvatore Ganacci" od strane prijatelja iz detinjstva dok je igrao fudbal, jer je njegov "stil igre bio veoma italijanski".

 

 

Ganacci je počeo da studira na Musikmakarni 2010. godine u Örnsköldsviku, Švedska. Nastavio je raditi kao producent. Godine 2013. Ganacci je zajedno sa Sanjinom objavio svoju prvu pjesmu pod nazivom "Zlatan", inspirisanu švedskim fudbalerom Zlatanom Ibrahimovićem. U samoj pjesmi je koristio još jedan alias, nazvan "Youthman".

Ganaccijeva pjesma "Horse" objavljena je na audio i video zapisu 2019. od strane Owsle, izdavačke kuće u suvlasništvu Skrillexa. Kasnije je dobio priznanje na Berlinskim muzičkim video nagradama i Grammisu. Muzički spot za "Horse" bio je ukupni pobjednik Berlin Music Video Awards 2020. godine, a osvojio je i nagradu za kategoriju "Najbolji koncept".

Ganaccijevo sljedeće autorsko izdanje bio je EP "Boycycle", koji je također došao sa videom. Nova pjesma je imala vokal Sébastiena Telliera, a video je ispričao priču o biću koje je polu-čovek, polu-motocikl. Ganacci je ponovo sarađivao sa Rupićem na snimanju spota za "Step-Grandma" 2021. Kasnije je dobio najbolju izvedbu u videu na UK Music Video Awards.

 

 

Godine 2018. Ganacci je nastupio na Tomorrowland festivalu u Belgiji i privukao je pažnju zbog svojih plesnih i komičnih ludorija. Novinari iz publikacija kao što su Billboard, Mixmag i NME dali su oduševljene kritike o njegovom nastupu, a snimci su postali viralni na internetu. Vratio se na glavnu binu Tomorrowlanda sljedeće godine, započevši svoj set tako što je stajao u publici i zviždao svoj nastup. Također je svirao na Electric Daisy Carnivalu na Las Vegas Motor Speedwayu.

Ganacci povremeno objavljuje komične kratke filmove na svom YouTube kanalu; slično kao i njegovi muzički spotovi, ovi skečevi imaju tendenciju da istražuju humor u apsurdnim i nadrealnim situacijama koje prikazuju. (Izvor: Wikipedia)

Ovih dana Ganacci je, poslije prošlomjesečnog spota „Sexy Narkoman“, objavio još jedan potpuno samosvojan video pod nazivom „Your Mother“. Režiju potpisuju Salvatore, Mistre Tesfaye i Joel Nikimya i naravno, skroz je drugačiji od svega prethodnog. Prođite kroz njegovu diskografiju i video spotove i uživajte u (svim) radovima ovog fenomenalnog autora.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika