Filip Rudan - Girl With The Brown Puppet

Zavirite u Filipov magični kreativni svet

Jedan od najistaknutijih mladih umetnika hrvatske muzičke scene, Filip Rudan, predstavlja novu autorsku pesmu pod nazivom „Girl With The Brown Puppet“.! Singl dolazi uz prateći muzički video koji otvara vrata u muzičarev kreativni svet, a koji je režirao Ivan Maračić. Za produkciju numere bio je zadužen Niko Nobilo, koji zajedno sa Ivanom Oreškovićem potpisuje aranžman, a iza masteringa stoji Mischa Janisch (Sunshine Mastering).

„Ova numera je prilično kompleksna – i sam se izgubim u njoj, na dobar način. Kada sam je komponovao – jednostavno sam pustio da me instrumentalni deo vodi, a melodija je iz mene izvukla pomalo apstraktan, a opet poetičan tekst“, rekao je Filip koji, kao i na prethodnim singlovima, potpisuje muziku i tekst. Za razliku od dosadašnjeg rada kojim se predstavio, „Girl With The Brown Puppet“ je brža i dinamičnija što mu je bio novi izazov, a zanimljiv je i izbor samog naziva pesme: „Nisam želeo da singl nosi još jedan u nizu običnih naziva, pa sam, slušajući bend koji mi je drag, dao mašti na volju. Super mi je išao uz pesmu, neočekivano je, a čini mi se i intrigantno.“

 

Filip Rudan, Foto: Album cover art

 

 „Spot ne nosi specifičnu poruku, već prikazuje Filipov proces stvaranja muzike – od melodije do teksta, kako to obično biva u njegovoj sobi ili tokom šetnje. Fotografije koje se simbolično pojavljuju u bljeskovima zamišljene su kao „blic ideje“ koje mu prilikom rada na novoj muzici pomažu u traženju i odabiru pravih reči ili nota“, objasnila je producentkinja i scenaristkinja Tara Turopoljac koja je, počevši od same ideje, osmislila kompletnu vizuelnu komponentu i koja je, uz organizaciju snimanja, učestvovala u svim segmentima produkcije.

Uz Taru Turopoljac i Ivana Maračića, kreativni tim koji stoji iza spota čini i Luka Vidović koji potpisuje montažu i dizajn vizuala, kao i direktor fotografije Sandro Sklepić koji je ujedno autor naslovnice singla.

„Kao i svi, ponekad se nađem u situaciji gde nešto ne mogu izraziti rečima, srećom imam muziku. Rekao bih da je ova pesma zapravo baš to – pokazatelj emocije koju ne mogu drugačije da izrazim i opišem, gotovo kao metafizika. Zbog toga mi „Girl With The Brown Puppet“ posebno znači“, zaključuje mladi pevač i gitarista koji punom parom radi na novom singlu i pesmama za album. (izvor: promo)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika