Detour predstavljaju Karavan

Korak do novog albuma koji izlazi sledeće godine

Nakon velikog uspeha singla "Nekad je bilo bolje", pesma "Karavan" nastavlja svoj kreativni put i stiže na korak do novog albuma čiji se izlazak očekuje na proleće sledeće godine.

„ 'Karavan' je setna ljubavna plesna pesma i najavljuje početak završne faze realizacije albuma. To je šesti singl sa predstojećeg albuma i trenutno smo u realizaciji preostale četiri pesme, a plan je da do kraja godine imamo album spreman za štampu. Obzirom na to da ovaj put album izdajemo i na vinilu, nadamo se da će sve biti spremno na proleće iduće godine.", otkrio je autor, producent i frontman grupe Nenad Borgudan.

 

Detour, Foto: Single cover Doringo

 

Pesmu „Karavan" kao i hit „Nekad je bilo bolje", grupa Detour je snimila u studiju Branimira Mihaljevića, a Nenad je ispričao i kako je do te saradnje došlo:

„Sasvim slučajno. Ton majstor u studiju gde smo uvek snimali imao je zdravstvenih problema upravo u razdoblju miksa i tada smo, pritisnuti rokovima, bili primorani da ga odradimo na drugom mestu. Preko menadžerke smo došli do Branimira koji nam je zajedno sa svojim sinom Markom napravio stvarno odličan miks, radilo se o pesmi „Klaun“ i to je bila sjajna baza za daljnju saradnju.  Nakon toga realizovali smo „Nekad je bilo bolje“, a sada i „Karavan“ koji je snimljen na tri različite lokacije (studija), a miks je radio Marko Mihaljević i to je recept za preostale četiri pesme sa albuma."

Koliki je bio izazov snimanje sa grupom Detour ističe i sam Doringo, koji iza sebe ima već nebrojene uspešne saradnje:

„Snimiti spot za bend poput Detoura, a obzirom na njihov opus i brojne vrhunske video radove je izazov za svakog reditelja. U ovom slučaju sam izabrao studijsko snimanje celog benda u njihovoj prirodnoj ulozi, dok sviraju i pevaju ispred green screena koji mi je pružio mogućnosti da dodatnim vizualima, kao što su stilizovane, nadrealne pozadine, kao i kolaži približim ugođaju same pesme na više načina."

Grupa Detour svojim brojnim obožavaocima za 2023. godinu, osim novih singlova i šestog studijskog albuma priprema i  brojne live nastupe širom regiona.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika