Lavina – Attrition

Promocija albuma koji je izašao ovih dana

Bend Lavina nastao je sredinom 2020. godine, a većinu vremena nakon okupljanja, članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca - ODYSSEY, koji je izašao ovih dana.

ODYSSEY predstavlja jedan „vrtlog" različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova. Album je sniman u studijima: "Arethusa" (Pavle Samardžić), "Heretik" (Marko Marčić) i "BuzzBox" (Stefan Milojković).

Za miks i master pesama bio je zadužen poljski audio inženjer Sebastian Has koji je, između ostalog, studio inženjer i ko-producent novijih izdanja benda Behemoth.

Bend čine:

Luka Aranđelović . vokal

Pavle Samardžić - gitara

Andrija Cvetanović - gitara

Nikola Petrović - bas

Pavle Aranđelović - klavijature

Bojan Ilić - bubnjevi

 

Lavina, Foto: Cover art

A o svojoj pesmi i spotu, članovi Lavine kažu: „Tematika pesme, a i spota, vezana je za čin preljube i kako ona utiče na čoveka. Glavni lik priče – kralj, naizgled ima sve ono za čime bi neko mogao da žudi: bogatstvo, ugled, moć, kraljicu... No, naravno, to za njega nije dovoljno i on se prepušta svojim nagonima. Hteli smo simbolično da prikažemo kako čovek dozvoljavajući da bude zaveden, „seje“ delove svoje duše koja je u spotu javlja u vidu dragulja na ogrlici. Veliku ulogu u njegovim postupcima igra njegova „savest“ koja je prikazana kao čovek u kostimu sa simboličnom zmijskom maskom. Na kraju spota smo želeli da prikažemo i fizičke posledice olakog „davanja“ tela velikom broju ljudi. Dolazi do gubitka intime. Naše intimne fizičke strane postaju nešto „već viđeno“ i samim tim gube svoju pravu vrednost. Kralj ostaje nag i sam, a osoba, odnosno predmet njegovog besa, se ispostavlja da nije niko drugi nego on sam. Nema više sile koja nas tera da činimo nemoralne postupke, mi sami smo odgovorni za prepuštanje zlu koje čuči u svakom čoveku.“

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika