Lavina izbacila svoj singl prvenac - ,,Id“!

Dame i gospodo... NOVO GRUNGE REMEK DELO! - i to naše, NIŠKO!

Muzički fenomen niške scene – Lavina je u večernjim satima tokom vikenda izbacila singl prvenac ,,Id“. Pitanje odakle krenuti... Od nenormalno dobro konstruisane kompozicije, do ispeglane produkcije zvuka, ili još bolje, do FENOMENALNE video izbedbe koju prati strog filmski jezik i odlična tematika!

Pre svega, nije naodmet reći nešto o zvuku. Naime, u pitanju je za sad, koliko nam se čini, muzički projekat (a nadamo se da će biti i koncertnog izvođenja/svirke) koji kombinuje više stilova rock i metal muzike (dok u strukturi leži contemporary grunge). Zanimljivo je da je u pitanju mladi muzičar Luka Arandjelović, osoba koja stoji iza ovog savršenog multimedijalnog pastiša, ista persona koju sam imao prilike upoznati još davne 2012-te kada je svirao u svom prvom grunge bendu. Izuzetno mi je drago što je nastavio da radi na grunge zvuku, i vidi se fenomenalan progres njegovog stvaralaštva.

U pogledu video spota... Au...! Kao neko ko jeste u polju produkcije/režije audiovizuelne umetnosti, moram reći – SVAKA ČAST! Originalno tematsko pripajanje vizuelnom-stilskom omažu pojedinih grupa poput Rammstein, ili još bolje Laibach, su elementi koje sam uspeo primetiti u ovom spotu, i moram reći da sa oduševljen kako je sve usatkano. Vidi se da je dosta truda, kreativnosti i hrabrosti uloženo u realizaciji ovog, moram reći ,,mini filma“!

Muziku i tekst ovog singla potpisuju članovi projekta Lavina i to su: Luka Arandjelović i Ilija Medar. Za produkciju, što podrazumeva od prispajanja, pa sve do mix-a i master-a su zaslužni niški velikani produkcije: Pavle Samardžić, Marko Marčić (Heretik studio) i Stefan Milojković (Buzzbox studio). Vizuelno umeće potpisuje ujedno sa grupom Lavina, Stefan Krečmar i Marko Jocić.

Muziku i video spot ove grupe možete ispratiti na svim našim kanalima, kao i na rts-u.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika