ARC x M.G. – Nova Beogradska ''radnička'' priča!

Neradnici svih zemalja, ujedinite se!

Dok radim poslove osećam se kao da sam rob, odričem se slobodne volje i gubim najdragoceniji aset što je vreme. Znam da je korisno za društvo i da su mi potrebne pare, ali voleo bih nešto bolje.”

Interesantno je koliko (a)tipičnih projekata danas manjka. Međutim, današnji dan je drugačiji. Iz jednog velikog belog grada, pojavio se muzičar neradnik. Taj neradnik je iz potrebe za novim premisama, radio jako da nam predstavi nešto novo. Da li je ovde u pitanju prosta šala ili ozbiljno bavljenje temom – „neću da radim poslove“. Ostavljamo vama kao slušaocima da odlučite. Ali pre svega, čujte malo istorijskih činjenica.

Naime, osoba koja stoji iza ovog projekta je Andrej M. Milanovic, nekada poznat kao izuzetan entuzijasta horora i ekstreme, frontmen dva muzička melodeath projekta – „Dark Apotheosis“ i „Elune“. Sudeći po singlu „Neću da radim poslove“, izgleda da je ovaj muzičar dosta žanrovski odskočio od prethodnog stvaranja. Od pomenutog projekta Elune do experimentalnog hip hop/trap-a, dosta se čini iznenađujuće.

Što se tiče vizuelnog, spot se može posmatrati kao ironični manifest popularnoj muzici, pre svega pop punk-u. Od prostora snimanja, studijske „garage“ scenografije, atonalne predstave videa i muzike (poput svrsihodnog korišćenja plejbeka, koji je jako čest kod popularnih izvođača), do prosto rečeno – vrlo interesantne frizure zelene boje frontmena projekta, vidimo jasan napad na ono što je trivijalizovano i prenaglašeno u pop punk spotovima. Sve u svemu... Odličan, precizno skopljen spot sa tematskim prilivom (ne)“radničke“ priče.

Muziku i tekst ovoga projekta potpisuje Andrej M. Milanović zajedno sa članovima Fađe i Mileta.

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našim TV i radio kanalima. 

„Možeš da radiš u maksiju,

U lidlu ili taksiju,

Možeš da radiš na trafici,

Zajebi to idem kući ja mamici“

 

 

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika