Oda Skopju

Emma & Jimmy, Julija Castellucci, Jovica Ivanovski - Otvori go prozorecot

Prelaz stare u novu godinu idealno je vreme za provetravanje. Ema i Džimi uz pomoć Julije i Jovice vas zovu da "otvorite prozore da prodiše grad" i da pogledate i poslušate njihov zajednički singl. Video "Otvori go prozorecot" dostupan je na YouTube-u, audio na bandcamp-u, a sredinom januara i na svim digitalnim platformama.

Sve je počelo od jedne divne i moćne pesme koju je Jovica Ivanovski napisao pre skoro tri decenije. Zabeležen je i demo za pesmu, a ona je ostala nekako sa strane sve do ove godine. Onda je došla Julija koja je želela da pesma zasija u svom punom sjaju i uz pomoć Eme i Džimija i Bokija to se i ostvarilo poslednjeg dana 2022. godine. Julija je snimila i izmontirala spot koji je omaž Skoplju, gradu koji ne prestaje da nadahnjuje i zbunjuje i ljudima koji su živeli, žive i živeće u prestonici Makedonije.
 

"Ovo je pesma koja spaja vertikalu i horizontalu. Nastaje 1994. godine u Skoplju i ostaje tamo spakovana u fioci. Posle 29 godina izlazi iz fioke, seli se za Beograd i izlazi na svetlost dana, tik pred kraj 2022. godine i začetak nove 2023.dimenzije. Ova pesma je artefakt jednog duha i vremena koji će ostati i trajati," kaže Julija Castellucci, sonična skulptura i vlasnica online muzeja Digital Imovina.

"Pesma iz prošlog veka, jedva da se sećam kada sam je napisao. Bila je spakovana za zaborav (kao i puno drugih mojih pesama). Ali, sticajem okolnosti, pojavila se ekipa iz Beograda i ukapirala ono što drugi nisu. Julija, Ema i Džimi, kao što dolikuje mladim, talentovanim

muzičarima, obukli su je u novu odeću, po najnovijoj modi njihovih prefinjenih mozgova. Iskreno se nadam da će pesma delovati na slušaoce onako kao što deluje na mene, da će ih razdrmati, razveseliti, raspevati... Ja sam od danas na celodnevnoj igranci, ne prestajem da plešem. Radujem se!", sumira svoje utiske Jovica Ivanovski.


Emma & Jimmy su Emilija Đorđević (KOIKOI) i Nikola Mijušković (Turbo Trans Turisti), a njihov muzički “projekat” spontano je nastao tokom leta 2020. godine. Pre "Otvori go prozorecot" objavili su singlove "Šta su leta" i "Nazad", a za 2023. godine najavljuju debitantski EP. Ko zna, možda se dogodi i prvi koncert...

 

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika