Hrast - novi spot KOIKOI u radničkom limbu

Četvrti videospot sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma »Pozivi u stranu“

Beogradska indie-rock atrakcija KOIKOI je za single Hrast izdala četvrti videospot sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma »Pozivi u stranu“ (Moonlee Records), koga je u produkciji Vrabac Film snimio reditelj Nikola Stojanović sa direktorom fotografije Mladenom Teofilovićem.

U spotu za pesmu Hrast, pratimo četvoro radnika (članove benda) koji kao aveti tumaraju kroz distopijski zaboravljeni i napušteni dom zdravlja. Reditelj spota, Nikola Stojanović, objašnjava: “Kroz proces i obilaske lokacija, pronašli smo kontekst, koji bi u jednoj rečenici mogli sažeti: duhovi radnika su zarobljeni i besni što su napušteni i zaboravljeni.”

KOIKOI komentarišu: “U Hrastu smo pokušali da dočaramo atmosferu među zaverenicima ili lovcima. U kontrastu je odnos jakog i stabilnog bita koji sve vreme lagano ubrzava i tvrdih semplova nasuprot troglasa i epski obrednog teksta.”

Nikola Stojanović dodaje: “Tekst Hrasta nas je inspirisao za 'narativ' spota, koji je začudan, ritualan, koji se tiče nekog kolektiva i, poziva na neku vrstu pobune. Intuicija nas je vodila, i slike su došle same od sebe, bez preteranog razmišljanja o značenju. A muzika nas je odvela vizuelno u drugi pravac, a to su neonska svetla, dinamična, koja se menjaju u ritmu pesme i koja su u suprotnosti sa narativom.”

Producentska ekipa Vrabac filma zaokružuje: “Zaboravljeni radnici i rock’n’roll muzika, mrtvi, u bolnici, traže reanimaciju (i spas od zaborava)”.

KOIKOI su, inače, na našem ovogodišnjem konkursu za MUZZIK VIDEO AWARDS 2K21 sa svoja dva spota za pesme Ogledalo je zrcalo i Misisipi, bili finalisti u čak četiri kategorije: Najbolji INDIE video, najbolja REŽIJA spota, najbolja GLAVNA ULOGA u spotu i najbolji ROCK video.

Podsetnik: KOIKOI su nominovani među 15 finalista za Music Moves Europe Awards (prvi bend iz Srbije ikada), koje organizuje najveći evropski showcase festival Eurosonic Noorderslag u Groningenu, na kojem će KOIKOI u četvrtak, 19.1.2023. nastupiti u kultnom klubu Vera. Pored nagrada koje dodeljuje žiri, KOIKOI je i u konkurenciji za nagradu publike.

Zato pozivamo sve fanove benda da najkasnije do 5.1.2023. glasaju za njih putem ovog linka

Ide gas, daj glas!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika