Lelee stižu sa novom pesmom i videospotom Nestaješ

Uživo predstavljanje na festivalu MENT - Ljubljana, 30.3. u Gala Hali

Slovenački razigrani indie-rock/post-punk band Lelee slavi dolazak proleća sa novim singlom iVideospotom Nestaješ, koji je izašao za slovenačku diskografsku kuću Moonlee Records. Videospot je režirala zagrebačka multimedijska umetnica Ivana Ljubičić.

Novi singl Nestaješ je odisejada o izgubljenoj ljubavi i patnji na balkanski način. Psihodelični indie zvuk, pun regionalno obojenih etno melodija i preskakujućih ritmova, odvešće vas na putovanje po brdovitom Balkanu, gde sve puca od emocija, jezici se prepliću i svi žive kao da sutra ne postoji.

Zamislite da su se KGLW (King Gizzard & the Lizard Wizard) na svojoj evropskoj turneji izgubili i završili u kafani, negde bogu iza nogu, dobro se napili sa Vlatkom Stefanovskim, dok sa radija pršte Altin Gün. U takvoj neobičnoj konstalaciji se kovitla Nestaješ, nova pesma ljubljanskog benda Lelee.

 

Videospot je režirala Zagrebačka multimedijska umetnica Ivana Ljubičić, koja stvara vizualije pod imenima Amio Mon in faded code. Režiserkin temperament odlično se poklopio sa ludilom benda, i nastao je videospot, pun šljokičastih vizualija, u kojem sve pulsira i prepuno je boja i emocija pršte na sve strane. Psihadelično, jako.

Lelee će pesmu Nestaješ premierno predstaviti u živo na festivalu MENT - Ljubljana, na kojem će nastupiti u četvrtak, 30.3. u Gala Hali. (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika