Poljska nova produkcija

Posle duže pauze, evo nas ponovo u muzičkoj šetnji po globusu

Jedno vreme smo redovno objavljivali Muzička putovanja, red je da se ponovo vratimo lepoj praksi.

Ovaj put vam prikazujemo noviju muzičku produkciju Poljske, zemlje o čijoj diskografiji uglavnom malo znamo, pa zato, da krenemo:

 

SKOLIM - Nie Dzwoń do Mnie Mała

Prvi koga predstavljamo je mladi i neverovatno uspešni „King of reggaeton latino“, Skolim.

Cela Poljska je očarana Skolimovim najnovijim singlom pod naslovom"Ne zovi me dušo." Dugo očekivana premijera Konrada Skolimovskog obara rekorde gledanosti na Jutjubu u prva 24 sata.

 

 

Posle 24 sata od premijere, na vebu se pojavio prvi zvanični remiks pomenutog singla. Ljudi koji su zajedno sa Konradom Skolimovskim kreirali originalnu verziju napravila je i remiks pesme „Ne zovi me dušo”.

Evo još jedne verzije ovog hita, ovog puta radi se o remixu producenata iz Disco 2 Disco, a to su Artur Lipinski i Marcin Mackievicz, koji su zaslužni za jaču, klupskiju verziju Skolimovog hita.

 

 

CUKIER - Święta Święta

Grupa CUKIER lansirala je singl "Sveti praznici". Ne dozvolite da vas naslov zavara! Pesma, u atmosferi tipičnoj za CUKIER, otkriva prilično gorku stvarnost naše svakodnevice.

 

 

Cukier bend je osnovan na inicijativu Amadeuša Krebsa, koji je pripremao svoj debi kao producent. U početku je to trebalo da bude album na koji je Krebs želeo da pozove goste iz raznih muzičkih svetova. Tokom studijskog rada sa Bartekom Kabonom, koji je bio pozvan na sesije, brzo je postalo jasno da će projekat biti veći od ovoga. Muzika Ameka Krebsa i tekstovi Barteka Kabonije su zasebna elektronska i rep planeta. Teško je pronaći bilo kakvu referencu na njihov rad i u muzičkoj i u lirskoj sferi, a zvuk koji predstavljaju je poseban i teško ga je klasifikovati.

 

Tribbs - Ostatni raz zatańczysz ze mną

TRIBBS je možda novo lice DJ scene, on već sarađuje sa nekima od najboljih - od Olivera Heldensa do R3hab-a. 2022. je godina kada TRIBBS ulazi u centar pažnje, vrlo brzo postajući br.1 striming DJ u svojoj domovini Poljskoj, kao i broj 1. poljski izvođač sa svojim singlom 'Ghost'.

 

 

Na sceni je podržavao glavne DJ-eve kao što su Tiesto, Acraze i Mike Villiams - svirajući lude mešavine kakve nikada ranije niste čuli. Uz neke uzbudljive saradnje sa glavnim DJ-evima/pevačima u pripremi, i neke od najboljih dens etiketa na svetu, Tribbs bi definitivno trebao biti na vašem radaru...

 

Ochman - Bittersweet ft. Opał

Kristijan Ochman je pobednik emisije The Voice of Polland. Predstavljao je Poljsku na Pesmi Evrovizije 2022. sa hit singlom „River“! Ohman je veoma talentovan, i muzika mu je u krvi. Njegov deda je bio svetski poznati tenor, a otac mu je takođe bio profesionalni muzičar. Kristijan je pobedio na 58. nacionalnom festivalu poljske pesme u Opolju sa pesmom „Prometeusz“ i Viktori 2022 kao otkriće godine.

 

 

Takođe je bio nominovan za Music Discoveri 2021 na prestižnim nagradama Empik i dve nominacije za Frideriki 2022. Njegov debi album „Ochman” dobio je zlatni sertifikat.

 „Bittersveet“ je pesma koju Ochman izvodi zajedno sa reperom Łukaszom Opiłkom, poznatim kao Opal.

 

sanah - najlepszy dzień w moim życiu

sanah, zapravo Zuzanna Irena Jurcza, poljska je pevačica, multiinstrumentalista, tekstopisac i kompozitor, koja izvodi muziku na granici indi popa i art popa, takođe kao kvalitetni pop i elektronski pop.

 

 

Ovde vam je predstavljamo kao autorku teksta i izvođača za pesmu Najlepši dan mog života.

 

Smolasty & Tribbs – Sezon

Slušamo još jednog izuzetno popularnog izvođača Poljske, Norberta Smolińskog, poznatog pod imenom Smolasty, rappera and muzičkog producenta, koji pravi R&B, pop i rap muziku. 

Pesma Sezon je proizvod odlične saradnje sa ranije pomenutim DJ Tribbsom.

 

 

Agnieszka Chylińska - Kiedyś do Ciebie wrócę

Agnješka Barbara Čilinska je poljska pevačica, tekstopisac, glumica, autorka, televizijska ličnost, producent koja je već jako dugo na poljskom muzičkom nebu. Od 1994. do 2003. bila je vokal poljskog rock benda O.N.A. Od 2003. nastupa kao Chilinska.

Ovo je njena najnovija pesma, čije je ime, u prevodu Vratiću ti se jednog dana.

 

Muziku Poljske, kao i muziku celog sveta, možete slušati na našim TV i rado kanalima World Wide Music (WWM)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika