Riječki Maderfa’N’kerz snimili su pesmu Alkohol u čast MC Buffala

Maderfa'N'kerz ft. Gane RImatore, Sova Animal, Denno Carvaglio, DJ Jopa

Prošlo je trideset godina od posljednjeg albuma MC Buffala s Maderfa’N’kerzima, ‘Made In Rijeka’ i deset godina od njegove prerane smrti.

MC Buffalo, pravog imena Dejan Bubalo, jedan je od hrvatskih pionira rapa i hip-hopa koji, prema rečima ponovo okupljene ekipe, ”zaslužuje tribute kojim bi starije generacije podsjetili na genijalost riječkog repera, a mlađe pak naučili tko je taj tip na grafitu na Zametu.”

Isključivo radi emocija, strasti i nikad prežaljenog prijateljstva, originalna postava u sastavu Robert Jovanović – Robi (bas), Jimi Grgić (gitara), Neven Novak (klavijature) i Denis Pilepić – Pille (ritam mašina), okupila se kako bi snimila legendarne pesme hrvatskog rap pionira, uz pomoć još legendarnijih gostiju. Tri “kasetaša” i produkciju u špajzu zamijenili su Matej Zec i njegov hi-tech studio.

 

Maderfa'N'kerz pored riječkog murala MC Buffalu, Foto: NOCTURNO PRO 8, izvor: Ravno do dna

 

“Alkohol” je prvi singl kojeg objavljuju u novom ruhu, i u kojoj dionice MC Buffala repuju Riječani Gane RImatore, Sova Animal i Denno Carvaglio. DJ Jopa sve je ukrasio fantastičnom scratch simfonijom, a za bubanj je zaslužan jedan od najboljih – Alen Tibljaš.

Duhovit tekst, pozitivna energija, zezancija i opaki ritam, epiteti su koji opisuju ‘Alkohol’, pesmu koja definitivno može služiti kao ugledni primer provrazrednog izvođenja rap-rock zvuka. Sve to vidljivo je i iz spota nastalog u režiji Profectus Media koji pršti emocijama u svakom smislu.

”Pjesme stare trideset godina zvuče kao da su napravljene danas, a Maderfa’N’kerz definitivno zvuče bolje nego prije trideset godina”, komentariše četvorka i dodaje kako će uz ponovo snimljene pesme s raznim, dragim im gostima, neke ipak samo remasterovati jer je ”nemoguće ponoviti energiju, šarm i humor nekih Dejanovih izvođenja.”

Izdavač ovog materijala bila je kuća Dallas Records.

Kako bi cela priča oko tribute-a MC Buffalu završila u pozitivnom duhu, sav prihod od prodaje albuma Maderfa’N’kerz će donirati u humanitarne svrhe. (Izvor: Ravno do dna, 20.1.23)

Ovo je zarazna energija i izuzetno podsećanje na čuvenog pionira rapa i hip-hopa iz Rijeke, pustite je glasno i skačite zajedno s njima.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika