Dolores - Retko sećanje

Spot za treći po redu singl beogradskog pop dua Dolores

Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filološkinje po struci, muzičarke iz strasti. Projekat je nastao u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mera. Svoj definisan i konačan oblik poprima kroz saradnju s jednim od najtalentovanijih mladih producenata naših prostora, Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. Wagner prepoznaje muzički izraz ovog autorskog dua i svojom produkcijskom magijom ga čini baš onakvim kakav treba biti.

Inspiraciju za svoju muziku Dolores pronalazi u novom talasu, u bendovima osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, ali i u muzici savremenih alternativnih sastava iz zemalja bivše Jugoslavije. U svojim pesmama, Dolores se posvećuje temama svakodnevice, baveći se pretežno stvarnim problemima i osećanjima zamišljenih likova.

 

Dolores, Veljko Lalović

 

Naziv projekta aludira na španjolsku revolucionarku Dolores Ibárruri, poznatiju kao La Pasionaria, kao i na irsku muzičarku Dolores O’Riordan. Uz to što predstavlja omaž ženskoj snazi, Dolores je također podsjetnik na filološku pozadinu koju ove dve autorice dijele.

Njihov prvi singl „Šta te radi” predstavlja elektro pop priču o traganju za odgovorima, o kajanju za propuštenim prilikama i neizvesnosti koju donosi nepoznato, a singl je ujedno i najava za EP koji će biti objavljen u doglednoj budućnosti.

Prvi idući nastup Dolores uživo je zakazan za 27. 1. 2023. kada će zajedno s Francis K. A. nastupa u kultom novosadskom klubu CK13, a vi sve detalje potražite u službenom facebook eventu. (Izvor: Promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika