Njih dve su Dolores i imaju odličnu novu pesmu

Lutanje je priča o putovanju kroz osjećanja

Dolores je beogradski ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filološkinje po struci, muzičarke iz strasti. Projekt nastaje u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mera. Svoj konačni oblik poprima kroz saradnju s jednim od najtalentovanijih mladih producenata naših prostora, Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. Wagner prepoznaje muzički izraz ovog autorskog dua i svojom produkcijskom magijom ga čini baš onakvim kakav treba da bude.

Inspiraciju za svoju muziku Dolores pronalaze u novom talasu, u bendovima osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, ali i u muzici savremenih alternativnih sastava iz zemalja bivše Jugoslavije. U svojim pesmama, Dolores se posvećuje temama svakodnevice, baveći se pretežno stvarnim problemima i osećajima zamišljenih likova.

Naziv projekta aludira na špansku revolucionarku Dolores Ibárruri, poznatiju kao La Pasionaria, kao i na irsku muzičarku Dolores O’Riordan. Uz to što predstavlja omaž ženskoj snazi, Dolores je također podsetnik na filološku pozadinu koju ove dve autorke dele. Njihov prvi singl Šta te radi predstavlja elektro pop priču o traganju za odgovorima, o kajanju za propuštenim prilikama i neizvesnosti koju donosi nepoznato, a singl je ujedno i najava za EP koji će biti objavljen u doglednoj budućnosti.

“Lutanje” je priča o putovanju kroz osjećanja i o borbi s istima, o razgovorima sa samim sobom i o besciljnim noćnim vožnjama. Drugi singl Dolores dostupan od 15. 9. 2022. godine, kao uvod u kišnu jesen.

Tekst: Ana Srećković

Muzika: Ana Srećković, Marija Vukčević

Aranžman: Petar Wagner (Fantom), Ana Srećković, Marija Vukčević

Mix i master: Petar Wagner (Fantom)

Video i logo: Ana Vukčević

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika