Sneni beogradski pop duo ima novu pesmu

Teodora i Tijana predstavljaju nam svoj Mesec

Novi singl „Mesec" beogradskog snenog pop dua Tihi Talas objavljen je juče, a zajedno s letnjim hit singlom „Jul", naći će se na debitantskom albumu dua.

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić, koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih zanima od najranije dobi, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir te komponuje, dok Teodora piše pesme, svira klavir i peva. Svoju saradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvataju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da je neophodno da zajedno naprave pesme za debitantski EP naslovljen "Mikrokosmosi".

 

Tihi talas, Foto: PROMO

 

EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju redosledom kojim su pesme i nastajale. Inspirisane synth-, dream- i brit-pop žanrovima i vizualnim referencama dugometražnog filma „Melancholia" Larsa von Triera, njihova želja i vizija pesama za EP bili su sanjivi, kosmički sintesajzerski zvukovi i atmosfera koja kod slušlaca izaziva sladak osećaj melanholije.

Naslov „Mikrokosmosi" EP je dobio po Teodorinoj prvoj pesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, a za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.

Simbolično, „Mikrokosmosi" predstavljaju sve što su Tasić i Bekčić zajedno stvorile u udobnosti vlastitog doma, a po završetku same su snimile i video spot za debitantski singl „Vodi me".

Etiketa pod kojom je izdat Mesec je „više manje zauvijek“.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika