Rebel Star u borbi za budućnost predstavlja "Mesec"

"Ova godina je kao hod po minama" kažu oni

 

Dvije godine od izlaska albuma "Početak i kraj", Rebel Star predstavlja novi singl "Mesec" i za kraj ljeta najavljuje sedmi studijski album "Sedmo nebo". Spot za novi singl osmislio je maestro Dinko Čvorić - Doringo, a "Mesec" je dostupan na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u.

Rebel Star nastavlja svoju rockenrol misiju sa još jednim poglavljem knjige koje je napisano bez kompromisa od 2006. godine. Nove pesme su snimane tokom deset olovnih beogradskih dana u studiju Down There sa Urošem Milkićem, a težina tih majskih dana oseća se na celom albumu. "Mesec" je Milan Glavaški u svom najboljem izdanju: radoznao, glasan, angažovan i neko ko ne odustaje od ljubavi.

Rebel Star, Foto: Cover Art

 


U pjesmi se nalazi stih "Pisao sam pjesme svako jutro bez cilja, da se nosim sa šizofrenim vijestima", a to stanje borbe i nepristajanja na potpuni raspad još više pojačava adekvatna pratnja zagrebačke ekipe - Zvonke Obajdin (synth, orgulje, vokal), Daniel Rodik (električna gitara), Ernest Džananović (bubnjevi i perkusije), Goran Ritoša (bas) - zbog čega Rebels pulsiraju na najbolji način.
"Pjesma je nastala kada sam sate čitanja vesti iz svoje tri zemlje zamijenio radom na albumu. Mesec je nervozni san koji unosi nemir i neizvesnost, podsvesni poziv da koračamo tamnom stranom meseca u borbi. za budućnost“, kaže Milan Glavaški.
"Pjesma se možda zove Mesec, ali gori kao sunce u tri minuta surf psihodelije. Mesec je istovremeno surf, indie, zvuk Berlina, New Yorka, Beograda i Zagreba u jednom", definišu zvuk benda na novi singl Zvonka i Danijel.
Album "Sedmo nebo" bit će dostupan krajem leta, a bend planira da svira širom regiona. Nove pjesme su moćne, bitne i suštinske, kao i koncerti koje sviraju Rebels.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika