Šabački bend LU ima pesmu Ne mogu ništa sam

Pop Depresija i Kišobran šire svoju muzičku porodicu i otvaraju podetiketu Zeleni kačket! Prvo izdanje u okviru ZK edicije je debitantski singl za šabački trio LU

 

Pop Depresija i Kišobran šire svoju muzičku porodicu i otvaraju podetiketu Zeleni kačket! Prvo izdanje u okviru ZK edicije je debitantski singl za šabački trio LU, pjesma "Ne mogu ništa sam", koju možete poslušati na svim digitalnim platformama i bandcamp-u. Video je režirao Ilija Petrović.
LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal).

Singl "Ne mogu ništa sam" snimljen je u Down There studiju tokom proljeća ove godine, u produkciji Uroša Milkića, koji je u svom stilu, kao producent, mentor, snimatelj, član benda i stariji brat usmeravao energiju, bes, strast, očaj i ljubav ove ekipe dvadesetogodišnjaka. Bilan je autor teksta, a kompletan bend zajedno sa Milkićem zategao je muziku i aranžman.
"Dosadašnji period benda, pored određenog broja manjih svirki, obilježen je uglavnom radom i pravljenjem materijala koji je bend rešio da sklopi u formi albuma. Proces snimanja započet je u maju 2023. godine i snimljene su dvije pjesme koje će biti objavljene tokom ljeta," kažu članovi benda LU.
"'Ne mogu ništa sam' je jedna od prvih pjesama koje je bend napravio i koja je naišla na pozitivne reakcije nama bliskih ljudi. To je pjesma koju smo svirali na svim dosadašnjim svirkama i koju smo odabrali kao singl za album, jer smatramo da na najbolji način predstavlja rad benda."
U bliskoj budućnosti LU planira da odsvira što veći broj koncerata kao i da do kraja godine finišira snimanje albuma. 
Zeleni kačket je radio emisija nastala 2018. godine, a srce tima čine Kristina Milosavljević, Pavle Banjac i Mladen Ilić. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri, žurki, emitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka 'zeleni kačket drami' (2022), do ZK lajv sešna (2023) i izdavačke aktivnosti.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika