Lenhart Tapes predstavlja "Vodu brala" i najavljuje album "Dens"

Muzika Vladimira Lenharta i sve što je najbolje iz ove vrste muzike možete slušati na našim TV kanalima JEKA, MUZZIK i MOBA

 

Lenhart Tapes predstavlja video za pesmu "Vodu brala", prvi singl s drugog studijskog albuma "Dens" koji će zvanično biti objavljen 10. novembra u izdanju prestižne izdavačke kuće Glitterbeat Records (Altın Gün, Tamikrest, Gaye Su Akyol, Monsieur Doumani).

Vladimir Lenhart i njegov Lenhart Tapes alter ego predstavili su se široj publici debitantskim albumom "Duets" (Pop Depresija, septembar 2021), a dve godine kasnije svoju viziju etno-noiza koji se prepliće sa pank-industrijal zvukom čarobnjak iz Kovačice diže na najviši nivo s osam novih pesama, tri pevačice - Tijana Stanković, Svetlana Spajić (Gordan, Pjevačka družina), Zoja Borovčanin (Lira Vega) - biranim gostima i velikom ljubavlju prema muzičkom nasleđu Balkana.

 

Redefinisanje tradicionalne muzike je nešto što hipnotiše publiku sa raznih strana sveta, nezavisno od toga da li to radi Damir Imamović, Richard Dawson ili Altın Gün, ali Lenhartov put je bitno drugačiji. Njegov deda Jan bio je poznati i popularni intepretator slovačke folk muzike pedesetih godina XX veka, a ta porodična opsesija muzikom manjina koje su živele u bivšoj Jugoslaviji dobila je svoje veliko platno na kojem je Lenhart uz pomoć kasetofona, semplova, live instrumenata i fantastičnih pevačica naslikao radiofonsku Vavilonsku kulu.

Video za "Vodu brala" je montaža iz televizijskog dokumentarca "Okolo Pazova" (TV NS, 1976) o pevačici Máriji Šagovoj, a uz Lenhart Tapes i Tijanu Stanković na pesmi je učestvovao i Igor Čubrilović, koji je i producent albuma.

Dizajn omota je, kao i u slučaju prvog albuma "Duets", delo Žoane Peresito (Johanna Peresito).
"Dens" je dostupan za pre-order na bandcampu Lenhart Tapes, a 10. novembra biće objavljen digitalno, na CD-u i LP-u za Glitterbeat Records.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika