Tihi Talas - Sijalice

Tihi talas breg roni

 

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić, koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesira od najranije dobi, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir te komponira, dok Teodora piše pjesme, svira klavir i pjeva.

Svoju suradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvaćaju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da je nužno da zajedno naprave pjesme za debitantski EP naslovljen "Mikrokosmosi".

EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju redoslijedom kojim su pjesme i nastajale. Inspirirane synth, dream i brit-pop žanrovima te vizualnim referencama dugometražnog flma "Melancholia" Larsa von Triera, njihova želja i vizija pjesama za EP bili su sanjivi, kozmički sintesajzerski zvukovi i atmosfera koja kod slušatelja izaziva sladak osjećaj melankolije. Naslov "Mikrokosmosi" EP je dobio po Teodorinoj prvoj pjesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, a za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.

 

Simbolično, "Mikrokosmosi" predstavljaju sve što su Tasić i Bekčić zajedno stvorile u udobnosti vlastitog doma, a objavljen je 1. 2. 2022. godine. Njihov debitantski album “Soba snova”, vani od 1. 12. 2022. godine, broji ukupno 9 pjesama i otprilike 27 minuta, a naziv nastaje i prije samog albuma, nakon što su Teodora i Tijana završile debitantski EP. Inspirirane radom u Tijaninom kućnom studiju, upravo je ta soba za njih postala “Soba snova”. Na albumu se nalaze i dva prethodno objavljena singla “Jul” i “Mesec”. Muziku i aranžmane potpisuju Tasić i Bekčić same, osim za jednu pjesmu koju su radile u kolaboraciji s Darkom Djokićem.

Sa njihovog debitantskog albuma Soba snova, skinut je singl Sijalice na kome su Teodora i Tijana autorice glazbe, teksta i aranžmana a za video su, izmeži ostalih, bili zaduženi: Režija: David Milošević, Pomoćnica režije: Iva Masić, Montaža: Miloš Slobodanović, Kamera: Aleksandar Vukobratović i Produkcija: Luka Obračević.

Ili, kako bi narod rekao - Tihi talas breg roni.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika